search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:14
MENU CLOSE

Super League: Τεράστια «μάχη» Nova – OTE για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

27.07.2021 09:26
podosfairo_new

Έντονο παρασκήνιο στα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ελληνικών ομάδων αλλά και όλων των αθλητικών διοργανώσεων ευρύτερα.

Συγκεκριμένα με την COSMOTE TV έχει συμφωνήσει η ΑΕΚ και ο Παναθηναικός, ενώ λέγεται ότι τουλάχιστον 8 ομάδες θα βρουν στέγη από την επόμενη τηλεοπτική χρονιά στην COSMOTE -σίγουρα μία απο αυτές θα είναι ο ΟΦΗ (με ποσό που ξεπερνάει το 1,6 εκ. ευρώ). Για τις υπόλοιπες ομάδες το ποσό θα είναι γύρω στα 1,3 εκ ευρώ.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός, λογικά, θα συνεχίσει στη NOVA, όπως και ο ΆΡΗΣ, ο Ατρόμητος, αλλά και ο ΠΑΣ Γιάννινα οι οποίοι έχουν ήδη συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι.

Στον ΠΑΟΚ, που μέχρι πριν λίγες ημέρες κανείς δεν ήξερε τι θα κάνει, -όπως βγαίνει απο χθες απο το ρεπορτάζ της ομάδας- ο Σαββίδης χειρίζεται αποκλειστικά και προσωπικά το θέμα -και όχι τα στελέχη της ομάδας- διότι εχει εξαιρετική σχέση με τους ανθρώπους της ΝΟVA (δηλαδή της United) και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο αρκετά υψηλό και θα αγγίζει, λογικά, τα 10 εκατομμύρια, χωρίς τα bonus.

Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα κινδυνεύει να καθυστερήσει, διότι ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές στις ομάδες χωρίς συμβόλαιο, γιαυτό επτά από τις δεκατέσσερις ομάδες καταψήφισαν το πρωί την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, στη Γ.Σ του συνεταιρισμού.

Πρόκειται για τις ΠΑΕ: Ιωνικός, Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΟΚ, ενώ υπερψήφισαν έξι ΠΑΕ: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος. Ο Άρης δεν εκπροσωπήθηκε στην ΓΣ αλλά έχει συμβόλαιο με τη NOVA.

Όπως σημειώνει το enimerosi24 η NOVA με Premier League (6 χρόνια συμβόλαιο απο το 2022), με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, Ευρωπαικά Πρωταθλήματα (Ισπανικό, Γερμανικό, Γαλλικό) και άλλα αθλητικά γεγονότα όπως π.χ τουρνουά τέννις.

Λέγεται ότι π.χ το Γερμανικό το αγοράζει σε “καλή τιμή” διότι παίρνει τα δικαιώματα για όλα τα Βαλκάνια (= μεγαλύτερη αγορά) έχει δημιουργήσει “πίεση” στην COSMOTE.

Επίσης “ανάγκασε” την COSMOTE να ανεβάσει το κόστος για τα δικαιώματα του Champions League/Europa League και να έχει συμπαίκτη (MEGA).

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό -ούτε θα γίνει- αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι για την τριετία 2018-2021 για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις μεταδόσεις του Champions League-Europa League η COSMOTE έδωσε 118εκ ευρώ (σχεδόν 40εκ/χρόνο), χωρίς να έχει τότε (12/2017) την πίεση της NOVA των προβλημάτων, τώρα το ποσό θα ανέβηκε.

Διαβάστε επίσης:

Mega: Πρωτιά για το μεσημβρινό δελτίο με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου

Τηλεόραση: Οι «Πρωταγωνιστές» και ο Σταύρος Θεοδωράκης επιστρέφουν

Τηλεόραση: Από τον ΣΚΑΪ στο STAR για τη θέση της Κάτιας Μακρή (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:14