search
ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 08:59
MENU CLOSE

Λιμνίσιο γριβάδι πλακί στο φούρνο

29.07.2021 07:00
Poseidon-Restaurant-Fish-Plaki-Recipe-3

Το γριβάδι ή κυπρίνος είναι ψάρι του γλυκού νερού με λιπαρή σάρκα, ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό και για αιώνες αποτέλεσε σημαντική τροφή για τον άνθρωπο. Η ξεχωριστή αυτή συνταγή αποτελεί σπεσιαλιτέ των χωριών της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα των παραλίμνιων περιοχών των Πρεσπών και της Καστοριάς.

Υλικά για τη συνταγή

2 με 4 γριβάδια

4 με 6 πατάτες κομμένες σε φέτες

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

1 ποτήρι χυμό ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το στόλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά πλύντε και καθαρίστε τα ψάρια ή ζητήστε το από τον ψαρά σας. Χαράξτε τα με 2-3 χαρακιές σε κάθε πλευρά τους, αλατοπιπερώστε τα εσωτερικά και εξωτερικά και στρώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί. Σε μια λεκάνη ανακατέψτε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά, τις ντομάτες, το χυμό και τον πελτέ. Ρίξτε τα κι αυτά στο ταψί και περιχύστε με το λάδι. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνουν οι πατάτες, προσέχοντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 08:57