ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 22:23
MENU CLOSE

Βίντεο: Πώς να φτιάξετε παραδοσιακές πέτουλες από τα Νιάτα Λακωνίας

31.07.2021 10:29

Αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο και ολόγλυκο μέλι, αυτά μόνο είναι ο,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε πέτουλες Λακωνίας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και κουτάλια – κουταλιά προσθέτουμε το αλεύρι ενώ χτυπάμε συνεχώς με ένα πιρούνι. Θέλουμε να έχουμε έναν λείο χυλό, όχι πολύ πηχτό, να ρέει. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο – περίπου 200 ml – και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε χυλό και τον αδειάζουμε στο καυτό λάδι. Οι κουταλιές του χυλού σχηματίζουν μικρές τηγανίτες, διαμέτρου όχι πάνω από 5-7 εκατοστά η καθεμιά που ενώνονται μεταξύ τους και φτιάχνουν μια «μαργαρίτα».

Δείτε το βίντεο για να πετύχετε το σχέδιο. Αφήνετε να ροδίσουν από τη μια πλευρά, δεν θα χρειαστεί πάνω από 2-3 λεπτά, και γυρίζετε προσεκτικά την “μαργαρίτα” να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε και την ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Όσο οι τηγανίτες είναι ακόμη ζεστές τις περιχύνουμε με μέλι και κανέλα και τις τρώμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Καύσωνας με 46 βαθμούς Κελσίου – Ποιες περιοχές θα «βράσουν» (Video)

Τορτίγια κοτοσαλάτας με αμύγδαλα και κράνμπερι για την παραλία

ΚΚΕ: Πυρά σε κυβέρνηση για ασφαλιστικό, εκπαίδευση, υποχρεωτικότητα

ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 22:21
Exit mobile version