Βίντεο: Πώς να φτιάξετε παραδοσιακές πέτουλες από τα Νιάτα Λακωνίας
Αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο και ολόγλυκο μέλι, αυτά μόνο είναι ο,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε πέτουλες Λακωνίας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και κουτάλια – κουταλιά προσθέτουμε το αλεύρι ενώ χτυπάμε συνεχώς με ένα πιρούνι. Θέλουμε να έχουμε έναν λείο χυλό, όχι πολύ πηχτό, να ρέει. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο – περίπου 200 ml – και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε χυλό και τον αδειάζουμε στο καυτό λάδι. Οι κουταλιές του χυλού σχηματίζουν μικρές τηγανίτες, διαμέτρου όχι πάνω από 5-7 εκατοστά η καθεμιά που ενώνονται μεταξύ τους και φτιάχνουν μια «μαργαρίτα».
Δείτε το βίντεο για να πετύχετε το σχέδιο. Αφήνετε να ροδίσουν από τη μια πλευρά, δεν θα χρειαστεί πάνω από 2-3 λεπτά, και γυρίζετε προσεκτικά την “μαργαρίτα” να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε και την ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Όσο οι τηγανίτες είναι ακόμη ζεστές τις περιχύνουμε με μέλι και κανέλα και τις τρώμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com
Διαβάστε επίσης:
Καιρός σήμερα: Καύσωνας με 46 βαθμούς Κελσίου – Ποιες περιοχές θα «βράσουν» (Video)
Τορτίγια κοτοσαλάτας με αμύγδαλα και κράνμπερι για την παραλία
ΚΚΕ: Πυρά σε κυβέρνηση για ασφαλιστικό, εκπαίδευση, υποχρεωτικότητα