search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Μαρσέλ Λαμόντ Τζέικομπς: Το ξεχωριστό ταξίδι του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο (Video)

01.08.2021 18:32
Jeikobs_new

Γεννημένος στο Τέξας από Αμερικανό πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, ο Λαμόντ Μαρσέλ Τζέικομπς έκανε την έκπληξη φθάνοντας στην κορυφή.

Από τα 9.95” στην καλύτερή του «κούρσα της μίας ανάσας» μέχρι σήμερα, στα 9.80 και το χρυσό μετάλλιο!

Πριν από τον τελικό των 100 μέτρων στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ο 26χρονος Ιταλός δεν είχε αγωνισθεί ποτέ σε τελικό παγκοσμίου ή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοικτού στίβου. Η μοναδική «περγαμηνή» του, ήταν το χρυσό μετάλλιο στα 60 μέτρα του ευρωπαϊκού κλειστού, που διεξήχθη εφέτος στο Τορούν της Πολωνίας.

Ο Τζέικομπς, γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1994, στο Ελ Πάσο του Τέξας, πατρίδα του πατέρα του, ο οποίος ήταν στρατιωτικός στη βάση της ιταλικής πόλης Βιτσέντσα, κοντά στη Βενετία. Όμως, η Ιταλίδα μητέρα του, τον πήρε στην δική της πατρίδα πριν συμπληρώσει δύο χρόνια ζωής. Ο Ιταλός Ολυμπιονίκης, μεγάλωσε στην περιοχή Ντεσεντσάνο ντελ Γκάρντα, που βρίσκεται ανάμεσα στη Βερόνα και στην Μπρέσια, κοντά στις όχθες της λίμνης Γκάρντα.

Προπονητής του, ήταν ο Ιταλός, Πάολο Καμόσι, πρώην άλτης του τριπλούν και παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου, το 2001, αλλά και 8ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000.

Προπονήσεις μέσω διαδικτύου

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, την άνοιξη του 2020, ο Τζέικομπς κατάφερε να προπονείται -μέσω διαδικτύου- υπό τις οδηγίες του Καμόσι, σ΄ έναν μικρό χώρο κοντά στο σπίτι του.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του, διαδραμάτισε και η ειδική επιστήμονας, Νικολέτα Ροματσάνι, η οποία τον βοήθησε ουσιαστικά, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μαζί της, κατάφερα να αντιμετωπίσω πραγματικά τους φόβους μου και τα «φαντάσματά» μου. Δεν ήταν εύκολο, υπάρχουν κάποια οικεία πράγματα που δεν θέλεις να αποκαλύψεις ούτε στον εαυτό σου».

Ένα από τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης του Τζέικομπς, είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του άνω σώματος του, είναι καλυμμένο με τατουάζ. Και δεν είναι λίγοι, εκείνοι που θεωρούν ότι αυτό συνέβη, λόγω του πατέρα του, ο οποίος ήταν ουσιαστικά απών στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

«Η ενέργεια που παράγεται όταν γκρεμίζεις έναν τέτοιο τοίχο είναι απίστευτη. Τον μισούσα για την απουσία του, όμως άλλαξα την οπτική μου. Μού έδωσε ζωή, δυνατούς μύες, ταχύτητα. Τον έκρινα, χωρίς να γνωρίζω τίποτα για αυτόν», εξομολογείται ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ενώ ο πατέρας του είχε δηλώσει: «Με τον Τζέρεμι, ο οποίος γεννήθηκε όταν ήμουν μόλις 19 ετών, δεν ήμουν πάντα ο καλύτερος πατέρας. Ήμουν ανώριμος και οι συγκρούσεις με τη μητέρα του (σ.σ. είχε τότε δύο παιδιά με έναν άλλο σύντροφο) μας απομάκρυναν. Αλλά προσπαθώ να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο».

Πηγή: sports.ert.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:56