search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:31
MENU CLOSE

Τουρκία-φωτιές: Ο Ερντογάν πετά… τσάι στους πυρόπληκτους – Άγριες αποδοκιμασίες στον Τσαβούσογλου (Videos)

01.08.2021 10:35
erdogan_new

Να πετάει μπουκάλια με… τσάι στους πυρόπληκτους, στη νότια Τουρκία, καταγράφηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις τεράστιες πυρκαγιές που αφήνουν πίσω τους έξι νεκρούς, φουντώνει.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε το Σάββατο τη Μαρμαρίδα, εν μέσω σφοδρών επικρίσεων για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των πυρκαγιών. Σε βίντεο, το όχημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταγράφηκε να περνάει με ισχυρή αστυνομική συνοδεία από τους δρόμους της πόλης, εκτοξεύονταςμπουκάλια με τσάι προς τους πυρόπληκτους.

Εκτός από τους έξι νεκρούς, οι πυρκαγιές έχουν προξενήσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε χωριά και ξενοδοχεία, σε 17 επαρχίες, καθώς και στον δασικό πλούτο της γειτονικής χώρας.

Την Παρασκευή, η οργή ξέσπασε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά την επίσκεψή του στην Αττάλεια, εξαγριωμένοι πολίτες αποδοκίμασαν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, θέτοντας παράλληλα επίμονες ερωτήσεις για την ανεπάρκεια των μέσων αεροπυρόσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν διατεθεί για να συνδράμουν των έργο των χερσαίων δυνάμεων.

Προσπαθώντας να διαφύγει της πίεσης που δέχεται, ο Τούρκος πρόεδρος κατέφυγε σε μια θεωρία παρεμφερή με αυτή των «ασύμμετρων απειλών», όπως είχε διατυπωθεί παλαιότερα στη χώρα μας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει λοιπόν λόγο για «δολιοφθορά» από το PKK, διατάσσοντας μάλιστα σχετική έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Στις φλόγες Σικελία και νότια Τουρκία (Video)

Τουρκία: Έξι οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές – Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχεία (Video)

Οι Αμερικανοί, οι Τούρκοι και εμείς…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09