search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:50
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Θρίλερ με τη λευκορωσίδα σπρίντερ που ζητά άσυλο-Το Μινσκ θέλει επίσημη ενημέρωση

02.08.2021 12:24
Krystsina Tsimanouskaya_new

Η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο ζήτησε επισήμως ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές σχετικά με την λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα, η οποία ζητεί πολιτικό άσυλο, μετά την άρνησή της να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό την Λευκορωσία, αφού μεταφέρθηκε παρά την θέλησή της από λευκορώσους αθλητικούς παράγοντες στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Η λευκορωσίδα σπρίντερ, η οποία επρόκειτο να τρέξει χθες στην κούρσα των 200 μέτρων, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και επρόκειτο να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος των Turkish Airlines. Ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία και σήμερα εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, όπου και θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα το Reuters η Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια κάλεσε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να εμπλακεί και να την βοηθήσει καθώς, όπως καταγγέλλει, απομακρύνθηκε δια της βίας από την εθνική ομάδα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο ενάντια στις επιθυμίες της, λόγω της κριτικής που άσκησε στους ομοσπονδιακούς προπονητές της χώρας.

«Ζητώ βοήθεια από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή» δήλωσε η Τσιμανούσκαγια σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην Telegram του Λευκορωσικού Ιδρύματος Αθλητικής Αλληλεγγύης, μιας ομάδας που υποστηρίζει αθλητές φυλακισμένους ή παραγκωνισμένους για τις πολιτικές απόψεις τους. «Υπάρχει πίεση εναντίον μου. Προσπαθούν να με βγάλουν από τη χώρα χωρίς την άδειά μου. Ζητώ από τη ΔΟΕ να εμπλακεί» συμπλήρωσε.

Η Τσιμανούσκαγια επρόκειτο να αγωνιστεί την 1/8 στα 200 μέτρα (και αργότερα στη σκυταλοδρομία 4×400), αλλά εκδιώχθηκε από την ομάδα και μεταφέρθηκε δίχως τη θέλησή της στο αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Ντούσκος: Η αποθεωτική υποδοχή στην Ελλάδα – Τον σήκωσαν στα χέρια (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Μαρσέλ Λαμόντ Τζέικομπς: Το ξεχωριστό ταξίδι του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:50