search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51
MENU CLOSE

Εντυπωσιακή κρύα σαλάτα μιμόζα

03.08.2021 07:00
9

Η σαλάτα μιμόζα πήρε το όνομά της από την ομοιότητά της στην εμφάνιση με τα γνωστά ανοιξιάτικα κίτρινα λουλούδια που ανθίζουν διάσπαρτα στο χιόνι. Είναι μια ρώσικη, παραδοσιακή και συνήθως εορταστική τονοσαλάτα που εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της σε τραπέζια και συγκεντρώσεις.

Υλικά για τη συνταγή

2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες

6 μεγάλα αυγά σφικτά βρασμένα (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους μετά το βράσιμο)

2 μεσαία καρότα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα

1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό

4 μεσαίες πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες

1 φλιτζάνι μαγιονέζα + 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον, χώρια

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο άνηθο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις πατάτες και τα καρότα, ρίξτε τόσο νερό όσο να καλύπτονται καλά και βράστε τα για περίπου 30΄ ή μέχρι δοκιμάζοντάς τα, να βυθίζεται εύκολα η λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο τους. Προσοχή να μην λιώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για λίγο, για να τρίβονται καλύτερα. Σε άλλο σκεύος βράστε τα αυγά για 10΄, κρυώστε τα, ξεφλουδίστε τα και ξεχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι. Στραγγίξτε καλά τον τόνο από το λάδι και ανακατέψτε τον με τις 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και μια πρέζα πιπεριού. Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά τη μαγιονέζα (1 φλιτζάνι) με το ελαιόλαδο και βάλτε το μίγμα σε ένα σακουλάκι με ζιπ για να φτιάξετε έτσι ένα αυτοσχέδιο κορνέ. Κόψτε μια γωνιά της σακούλας με ένα ψαλίδι και αφήστε το στην άκρη. Για το στήσιμο της σαλάτας, βάλτε στη βάση ενός γυάλινου μπολ ή σε τσέρκια ατομικά το μίγμα του τόνου, απλώνοντάς το καλά και ρίξτε ένα ελαφρύ στρώμα μαγιονέζας με το κορνέ. Ψιλοκόψτε τα ασπράδια των αυγών ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση και αλατοπιπερώστε ελαφρά. Συνεχίστε με ένα ελαφρύ στρώμα μαγιονέζας από πάνω. Βάλτε μια στρώση ψιλοτριμμένο καρότο με αλατοπίπερο και ακολούθως με λίγη μαγιονέζα. Σειρά έχει το κρεμμύδι λεπτοτριμμένο, το οποίο μπορείτε να στρώσετε απευθείας ή να το βράσετε ελαφρά για 5 λεπτά, να το ξεπλύνετε σε μια σίτα με λίγο κρύο νερό και να το στραγγίσετε καλά. Απλώστε το πάνω από τη σαλάτα και βάλτε πάλι μια ελαφριά στρώση μαγιονέζας. Ψιλοκόψτε τις βρασμένες πατάτες και απλώστε τις, αλατοπιπερώνοντάς τες και απλώστε ομοιόμορφα τη μαγιονέζα που έχει μείνει, ισιώνοντάς την με μια σπάτουλα. Διακοσμήστε με τον λεπτοτριμμένο κρόκο αυγού και τον άνηθο, παγώστε στο ψυγείο και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικά λουκάνικα μπρατβουρστ ψητά με μπύρα

Συνταγή για κλασσικές και αξεπέραστες φράουλες Ρομανόφ

Συνταγή για νοσταλγικό παγωτό μόκα, της εφηβείας μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51