search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:55
MENU CLOSE

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο Πελόπιο (Videos)

04.08.2021 18:40
fotia-rodos-new

Εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε για την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου φωτιά καίει από το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, εντολή εκκένωσης δόθηκε για την κοινότητα Μιράκα, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας. Στην περιοχή επιχειρεί και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200.

Στην περιοχή μεταβαίνουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο, ενω εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου.

Επίσης, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι τόσο σε αυτό το σημείο όσο και στην Καυκανιά, όπου η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό κι έχει προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια. 

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ. Στη μάχη της πυρκαγιάς και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, τα μέτωπα είναι τρία στην Ηλεία: Στις περιοχές Φλόκα και Μπρούμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπιάς και την Περιοχή Λαντζόι Δήμου Πύργου (περιοχή Γραμματικό). Κατά το δημοσίευμα έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης στον οικισμό Ηράκλεια (Μπρούμα).

Εκκενώνεται και το Λατζόι:

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για να εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

Όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

«Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη». 

   Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, τα όσα διαδραματίζονται στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω της φωτιάς.

   Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς ‘ανεβαίνει’ προς τις κοινότητες».

   Επίσης, ο Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».  

Διακοπή της κυκλοφορίας στην ΕΟ Τριπόλεως- Πύργου

Λόγω των πυρκαγιών, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Τριπόλεως – Πύργου από το 124ο χλμ μέχρι το 130ο χλμ έχει διακοπεί λόγω πυρκαγιάς.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην μετακινούνται προς Ηράκλεια, Πελόπιο,Πλάτανο, Καυκόνια, Κοσκινιά, Πουρνάρι, Χελιδόνι, Μάγειρα, Κλαδέο, Μοιράκα.

Στις περιοχές πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη μετακίνησή τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Ξεκίνησαν τις ρίψεις τα αεροσκάφη, στη μάχη και το Beriev-200

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ένα ενεργό μέτωπο – «Μάχη» για να οριοθετηθεί

Οδηγίες προστασίας από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:55