search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:29
MENU CLOSE

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ελεγχόμενη διέλευση των μόνιμων κατοίκων – Ο απολογισμός της καταστροφής

05.08.2021 10:29
varimpompi_new

Στη Βαρυμπόμπη οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο κάποιες αναζωπυρώσεις.

Το πρωί της Τετάρτης άρχισε να γίνεται ελεγχόμενα η διέλευση κατοίκων για τα σπίτια τους από συγκεκριμένους δρόμους: Λ. Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη, στον κόμβο Βαρυμπόμπης- Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη, Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα το Χάνι)στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη και Τατοΐου από την Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.

Σημειώνεται ότι από το πρωί επιχειρούν σε όλες τις πυρκαγιές και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Στην Βαρυμπόμπη, ο πρώτος απολογισμός δείχνει περίπου 100 σπίτια και επιχειρήσεις ολικώς ή μερικώς κατεστραμμένες, 80 αυτοκίνητα και 12.500 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη.

Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι και τις επόμενες ημέρες ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλες καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ακραίες.

Σημειώνεται ότι από ώρα σε ώρα αναμένονται και δύο αεροσκάφη από την Σουηδία, ενώ το απόγευμα θα φτάσουν και 81 Γάλλοι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα από την Γαλλία, καθώς οι δύο χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για βοήθεια της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα Κύπριων πυροσβεστών από χτες ενώ και δύο αεροσκάφη από την Κύπρο βρίσκονται στην Ρόδο.

Στην Βαρυμπόμπη επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκένωση στις Κεχριές, δύο μέτωπα απειλούν το χωριό

Λέκκας: Πάμε σε εφιάλτη διαρκείας τον Αύγουστο – Ετοιμότητα για τις πλημμύρες

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ζημιές σε δεκάδες σπίτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:27