search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:29
MENU CLOSE

Μίλτος Τεντόγλου: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Χρυσός Ολυμπικονίκης (video)

05.08.2021 09:02
TENTOGLOU

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα.

Χαμογελαστός και δείχνοντας το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πόζαρε αν και εμφανώς κουρασμένος από το ταξίδι, σε φωτογράφους και δημοσιογράφους.

Ο αθλητής, με άλμα στα 8,41μ. στο μήκος, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και “ανέβασε” την Ελλάδα στα ουράνια.

Τον Ολυμπιονίκη περίμενε πλήθος κόσμου που τον αποθέωσε, η οικογένειά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Η Συνέντευξη Τύπου

Το “χρυσό” παιδί του στίβου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε πως πρότυπό του είναι ο άλτης Ιβάν Πεντρόσο από την Κούβα, ενώ παραδέχτηκε πως αντιδρά καλύτερα όταν υπάρχει πίεση.

Γι’ αυτό και πέτυχε το κορυφαίο άλμα στα 8.41 μέτρα ακριβώς στην τελευταία προσπάθεια, κάτι που του χάρισε και το χρυσό μετάλλιο.

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ να με υποδεχθείτε. Είμαι κουρασμένος από το ταξίδι. Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω covid και το ταξίδι και η διαμονή. Έχω πάει σε αρκετούς αγώνες και ήξερα πώς να κινηθώ. Το διαχειρίστηκα πολύ καλά. Ήμουν ήρεμος και ακολούθησα το πλάνο. Το πρότυπο μου είναι ο Ιβαν Πεντρόσο, άλτης μήκους από την Κούβα.

Το πιστεύω ότι ήταν καλύτερος αθλητής από εμένα και στον αγώνα ήταν καλύτερος (σ.σ αναφερόμενος στον Κουβανό αντίπαλό του Ετσεβαρία). Απλά έτυχε να τον κερδίσω. Και τη δεύτερη θέση να έπαιρνα δεν θα είχα πρόβλημα. Αντιδρώ πολύ καλά στην πίεση. Μπορεί να πάω στις τελευταίες προσπάθειες και να κάνω καλή επίδοση και συμβαίνει συνέχεια. Μόνο μια φορά πήδηξα καλά στην πρώτη μου προσπάθεια στο κλειστό στο Τόρουν που είχα το πόδι μου και ήταν σαν η πρώτη φορά να ήταν η τελευταία. Μάλλον συγκεντρώνομαι και ξέρω τι να κάνω. Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τελικό το πρωί. Ευτυχώς που είχα πάει νωρίτερα και είχα προετοιμαστεί» είπε μεταξύ άλλων ο Μίλτος Τεντόγλου.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέμπτος στο μαραθώνιο κολύμβησης ο Άλκης Κυνηγάκης – «Είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ρώσος αθλητής σκαρφίστηκε ένα κόλπο για να ξεγελάσει τους κριτές (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Όλη η ζωή του Εμ. Καραλή στο μανίκι του (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32