search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:03
MENU CLOSE

Φωτιές Αττικής: «Παίζουν με την πυροσβεστική» – 50 φάρσες για πυρκαγιές τα ξημερώματα

07.08.2021 14:29
fwties attiki

Την ώρα που πυροσβέστες και εθελοντές έδιναν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες σε Μαλακάσα, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, κάποιοι έκαναν φάρσες στο 199, δηλώνοντας ψευδείς πυρκαγιές στην Αττική.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, το βράδυ της Παρασκευής στην περιφέρεια της Αττικής υπήρξαν 50 ψευδείς αναγγελίες για πυρκαγιές στις 02.00, 03.00 και 05.00 τα ξημερώματα.

«Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι παίζουν με την πυροσβεστική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσευχόμαστε να τελειώσει σήμερα αυτή την κατάσταση» τόνισε, ευχαριστώντας δημόσια τον Πανελλήνιο Σωματείο Επιβατηγών Οχημάτων (ΠΑΣΕΜΠΟ) που διέθεσε 20 λεωφορεία προκειμένου να γίνεται γρήγορα η αλλαγή της βάρδιας καθώς και τους πολίτες για τις δωρεές του (όπως νερά).

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος έδωσε τα εύσημα στους εθελοντές και τους πυροσβέστες και σημείωσε πως ο πυροσβέστης είναι κουρασμένος και πως πολλές φορές δουλεύει 24ωρο σε απίστευτες θερμοκρασίες. «Χθες παραλίγο να καεί ο Άγιος Στέφανος αν δεν ήταν οι εθελοντές», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Επίσης χτες και προχθές, όπως είπε, συνέβησαν πολλές πτώσεις τάσεως στην Αττική με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και οι δυνάμεις να απασχολούνται και σε αυτά πέραν των υπολοίπων.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Εύβοια: Σπαρακτικές εκκλήσεις για βοήθεια από την Ιστιαία – «Σας παρακαλώ κάντε κάτι! Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού, θα καούμε!» (video)

Λέκκας για φωτιές: Κάηκαν 500.000 στρέμματα – Η κλιματική κρίση βρίσκεται μπροστά μας (Video)

Φωτιά στο Κρυονέρι: Δίωξη για κακούργημα σε βάρος 43χρονου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:02