search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:11
MENU CLOSE

Κρήτη: Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ηράκλειο, υπό έλεγχο το μέτωπο στα Χανιά

08.08.2021 22:20
fwtia_new
φωτογραφία αρχείου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μουζουρά, στον Άγιο Θωμά Ηρακλείου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν προς το παρόν αποσοβήσει τον κίνδυνο για μονοκατοικίες που υπάρχουν όμορα του πύρινου μετώπου.

Οι δυνάμεις που δρουν είναι 75 πυροσβέστες, με 25 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ τους συνδράμουν στην προσπάθεια πυρόσβεσης κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και οικισμούς, καθώς επίσης και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά απείλησε στάνες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όμως τελικά δεν προκλήθηκαν ζημιές. Μέχρι τώρα έχουν καεί δεκάδες στρέμματα με ξερά χόρτα, δέντρα και τμήματα ελαιώνων, σύμφωνα με ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης.

Η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα μέτωπο, το οποίο οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο. Ο άνεμος που πνέει στην περιοχή έχει κοπάσει.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Κίσσαμο

Στα Χανιά, υπό έλεγχο, τέθηκε, λίγο μετά τις 630 το απόγευμα, η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε πλαγιά, στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στο δυτικό τμήμα του δήμου Κισσάμου.

Η φωτιά εξελίχθηκε σε χορτολιβαδική και δασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσσαμο ,την Κάνδανο και τα Χανιά .

Στην προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης συνέδραμαν οχήματα του δήμου Κισσάμου, εθελοντές και ιδιώτες με βυτία και υδροφόρες.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Δύσκολο και αυτό το βράδυ στην Εύβοια (Video)

Ρέθυμνο: 49χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 47χρονη μέσα στο κατάστημά της

Έπεσε Πετζετέλ στη Ζάκυνθο – Καλά στην υγεία του ο πιλότος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:11