search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:31
MENU CLOSE

Δραματική προειδοποίηση Τζανάκη: Η Κρήτη κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο (Video)

10.08.2021 13:25
kriti_new

Καμπανάκι κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας, ιδίως για την Κρήτη, έκρουσε την Τρίτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Στην Κρήτη, σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, είναι καλυμμένο το 90% των κλινών που μπορούμε να αναπτύξουμε για κλίνες Covid-19 στο νησί. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Κρήτη θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο, δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους διασωληνωμένους. Στο ΠΑΓΝΗ μπορούμε να αναπτύξουμε 80-90 κλίνες. Έχουμε τρία επίπεδα και αυτήν την στιγμή έχουμε αναπτύξει τρίτη κλινική Covid-19, που δεν είχαμε ανοίξει σε προηγούμενα κύματα», υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί και σε άλλα νησιά.

«Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Ίος και Νάξος είναι οι πέντε περιοχές με το μεγαλύτερο ιικό φορτίο αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, βάσει του πληθυσμού τους και της μεταδοτικότητας του ιού, καθώς υπάρχει καταστρατήγηση των μέτρων προστασίας και πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις», τονίζοντας ότι «και οι ιερείς δεν συμβάλλουν στο να παροτρύνουν τους πιστούς να εμβολιαστούν, μη υπακούοντας στα κελεύσματα της Ιεράς Συνόδου», πρόσθεσε.

«Στο προηγούμενο κύμα είχαμε κατά μέσο όρο το 20% των κρουσμάτων να καταλήγει στο νοσοκομείο, όμως σε αυτό το κύμα το ποσοστό κυμαίνεται από 5% έως 8%, γεγονός που σημαίνει λιγότερες διασωληνώσεις και λιγότερους θανάτους. Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση στους θανάτους», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Επίσης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «περίπου το σύνολο των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε στην Εντατική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο, διασωληνωμένη μια 20χρονη κοπέλα, η οποία φυσικά είναι ανεμβολίαστη», πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το Ασμήνιο – Μήνυμα από το 112

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του ταξίαρχου για το «πολιτικό μέσο» και το πυροσβεστικό όχημα


Φωτιές: Συγκινεί το βίντεο της ομάδας Up Stories με πλάνα από drone που τράβηξε ο εθελοντής που σκοτώθηκε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:29