search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:01
MENU CLOSE

Εξαδάκτυλος: Φαντάζει αδύνατο το τείχος ανοσίας έως τα τέλη Αυγούστου

12.08.2021 16:50
koronoios new

Ο κορωνοϊός επιμένει, και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι φαντάζει αδύνατο να έχει φτιαχτεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος να έχει καλυφθεί έναντι του ιού το 80% του ελληνικού πληθυσμού φαντάζει αδύνατος έως τα τέλη του μήνα, μιας και το 40% παραμένουν ακόμη ανεμβολίαστοι, όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αυτή την στιγμή υπάρχει τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ παρουσιάζουν αυξητική τάση και οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ρεκόρ αριθμούς για το φθινόπωρο.

Ανεβασμένες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιο Λουκίδη, πριν από 25 ημέρες, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία πανελλαδικά, ήταν 40-50 ή και 60 και τώρα φθάνουν τις 200.

Από αυτές τις εισαγωγές, κάποιοι θα καταλήξουν στις ΜΕΘ, ενώ δεν αποκλείεται τα κρούσματα να αυξηθούν ακόμη και σε ποσοστό 20% 20-25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, κατέχουν τα αρνητικά πρωτεία, ενώ αντιστρόφως δυσανάλογη είναι η προσέλευση του κόσμου προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Η επιτάχυνση της αυξητικής πορείας του κοροναϊού αναμένεται να δοκιμάσει και το σύστημα υγείας, ενώ οι τοπικοί περιορισμοί με λήψη μέτρων θεωρείται επιβεβλημένη.

Εν τω μεταξύ, Κρήτη, Ρόδος και Νάξος, Λάρισα Αχαΐα, Κέρκυρα, και Κορινθία, βρίσκονται στο «κόκκινο», με τα Χανιά και το Ηράκλειο να βρίσκονται ήδη σε υποχρέωση τήρησης περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για όσους θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε σχέση με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ ανά χείρας, θα μπορέσουν οι μαθητές να ακούσουν το πρώτο κουδούνι στις 13 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Γορτυνία: Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα – Μικρές εστίες σε Αετοράχη, Νεοχώρι, Όχθια και Καλλιάνη (Video)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Στερεά Ελλάδα και Μακεδονία – Έρχονται μπόρες και στην Αττική (Videos)

Τσίπρας: «Η οργή να γίνει δύναμη αλλαγής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:01