search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Και οι δηλώσεις χρειάζονται …προπόνηση!

17.08.2021 10:56
tsitsipras_new

Έχοντας πετύχει ήδη τεράστια επιτεύγματα στο τένις, με το όνομά του σε ηλικία μόλις εικοσαριών ετών να φιγουράρει ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους τενίστες του κόσμου, ο νεαρός Τσιτσιπάς μπερδεύεται στα εύκολα: στις δηλώσεις…

Ωστόσο, οι δηλώσεις μιας παγκόσμιας διασημότητας εντάσσονται κι αυτές μέσα στο γενικότερο «παιχνίδι» και απαιτούν επίσης σκληρή προπόνηση! Όταν δεν διακρίνεσαι σε κάτι, η πιο απλή μέθοδος για να μην εκτεθείς, είναι να το αποφεύγεις.

Όχι ότι ο Τσιτσιπάς δεν έχει δικαίωμα γνώμης. Όλοι έχουν. Ωστόσο, οι διασημότητες, καλώς ή κακώς, επηρεάζουν πολύν κόσμο και κατά συνέπεια, ο λόγος τους έχει κοινωνικές επιπτώσεις. Άρα, το να είναι προσεκτικός κανείς σε θέματα ευαίσθητα όπως είναι η πανδημία ή το θέμα των εμβολιασμών, είναι σημαντικό. Ίσως σημαντικότερο κι από έναν άθλο στο τένις.

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω!», δήλωσε ο νεαρός τενίστας λίγο πριν από την έναρξη του Cincinnati Masters 2021.

Την ώρα που και ο ίδιος ζει τις αυστηρές απαγορεύσεις, παίζει σε άδεια γήπεδα, λαμβάνει μέρος σε μιαν Ολυμπιάδα δίχως θεατές, και μάλιστα, πριν έναν χρόνο συμμετείχε στην κυβερνητική καμπάνια «Μένουμε σπίτι» ζητώντας από τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα, με δυο λόγια ζει στο πετσί του όλο το παγκόσμιο δράμα της πανδημίας, είναι απογοητευτικό όχι μόνο να διαψεύδει τον εαυτό του αλλά να χαρίζει το όνομά του, τις τεράστιες επιτυχίες του, την παγκόσμιά του αίγλη και αναγνώριση στους ανά τον κόσμο επικινδύνους ψεκασμένους ηλίθιους.

Ταυτόχρονα, η τοποθέτησή του αυτή αποτελεί μιαν έμμεση αλλά σοβαρή προσβολή στον αγώνα που καταβάλλει η διεθνής κοινότητα αλλά και η χώρα μας να πείσει τους αρνητές να εμβολιαστούν. Αποτελεί προσβολή, επίσης, σε όλη την κοινωνία που πασχίζει μέσα από προσωπικές θυσίες και καταστροφές να συμβάλλει στην καταπολέμηση μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης όπου το μόνο αποτελεσματικό όπλο είναι ο εμβολιασμός.

Διαβάστε επίσης:

Καλώς τους Ταλιμπάν κι ας άργησαν…

Εμπρηστής η εμπορευματοποίηση των δασών

Οι φωτιές, οι πλημμύρες και η διαχρονική πολιτική ανεπάρκεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:42