Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το πιο νόστιμο καλοκαιρνό φαγητό.
Η συνταγή προέρχεται από το site eisaimonadiki.gr
5 αυγά
2 μεγάλες γινωμένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη όσο θέλουμε
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100-200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Προαιρετικά:
Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο αλλά και κάποιο άλλο λαχανικό που σου αρέσει, όπως πιπεριά σε ότι χρώμα θέλεις αλλά και μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας.
Χρειάζονται μερικά πολύ απλά βήματα για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο πιάτο. Για αρχή, πλύνε καλά τις ντομάτες και πέρασε τις από τον τρίφτη μέχρι να λιώσουν τελείως. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη σάρκα τους αν σου αρέσει.
Βάλε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και αφού κάψει, πρόσθεσε μέσα τη ντομάτα που έχεις περάσει από τον τρίφτη. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη όσο θέλεις και τη ζάχαρη.
Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη ντομάτα να ψηθεί για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά της.
Στη συνέχεια χτύπησε σε ένα ξεχωριστό πιάτο τα αυγά και ρίξε το μέσα στη ψημένη ντομάτα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό και 3 λεπτά πριν το κλείσεις, πρόσθεσε τη φέτα και ανακάτεψε να πάει παντού αλλά χωρίς να λιώσει.
Απέσυρε από τη φωτιά και σέρβιρε με την αγαπημένη σου δροσερή σαλάτα, με φέτα αλλά και με τραγανιστό ψωμί της επιλογής σου. Τα αυγά καγιανά με ντομάτα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.
Διαβάστε επίσης
Γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά
Καλοκαιρινή σαλάτα µε κρίθινο παξιμάδι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.