Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Καλοκαιρινή συνταγή από τον Ακη Πετρετζίκη
2 πατάτες
1 μελιτζάνα
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα
φέτα
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι
ψωμί
Κόβουμε τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε φέτες 1 εκ., τα καρότα και τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τις φλούδες του. Τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ τρίβουμε τις ντομάτες, βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε 80 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί 25×32 εκ., προσθέτουμε 20 γρ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και ψωμί.
Διαβάστε επίσης
Γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα
Πρωτότυπη διάφανη τάρτα λεμόνι
Δροσιστικό ντιπ παντζαροσαλάτας
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.