search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:05
MENU CLOSE

Οικονόμου για φωτιές: Όποιος δρα κάνει και λάθη – Η κυβέρνηση θα μεριμνήσει να κλείσει κάθε «πληγή»

19.08.2021 13:49
OIKONOMOU

«Η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει για να κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε. Περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική, ψυχολογική» τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι.

Αρχικά, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τα καθήκοντα που του ανέθεσε και ανέφερε «Εκπροσωπώ μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που δεν φιλοδοξεί να εξαντλεί την ενέργειά του σε λεκτικές αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι παραγωγικό για την πατρίδα και δεν ενδιαφέρει τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα».

«Θα έχουμε αντιπαράθεση με επιχειρήματα, συμπλήρωσε και χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» την κατάσταση με τις πυρκαγιές στη χώρα, σημείωσε: «Προσπαθούμε να την διαχειριστούμε με πράξεις και έργα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος» εξηγώντας πως η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο για την κατάσβεση, την αποτροπή νέων πυρκαγιών και την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων.

«Όλοι μάχονται ο καθένας από το πόστο του. Όποιος δρα κάνει και λάθη και το αναγνωρίζουμε με γενναιότητα. Τωρα είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής», είπε.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε προ ολίγου το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής», γνωστοποίησε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, «για να ενημερωθεί για την κατάσταση με τις πυρκαγιές αλλά κυρίως για να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους που μάχονται μερόνυχτα με τις φλόγες. Χρειάζονται την στήριξή μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι» είπε. Συμπληρωματικά υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε να επουλωθούν όλες οι πληγές, που άνοιξαν οι πυρκαγιές.

Στο ερώτημα γιατί καίει για 4η ημέρα η φωτιά στα Βίλια απάντησε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη δύναμη που να μην ήταν εκεί.

Στο ερώτημα ποιες ήταν οι αντίξοες συνθήκες στην φωτιά στα Βίλια είπε ότι η κρατική μηχανή ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι το γεγονός ότι η φωτιά επιμένει κάτι μας δείχνει για την φύση της.

Για την πανδημία

Αναφερόμενος στη συνέχεια της ενημέρωσης στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Δεν τελειώσαμε με την πανδημία» και πως «Η κυβέρνηση διαθέτει όλα τα μέσα και απαιτείται από όλους η μεγίστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πραγματικότητα για τους ανεμβολίαστους είναι πως “είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν” θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τους γύρω τους. Είναι ηθικά απαράδεκτο», τόνισε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας.

Για το Αφγανιστάν

Για το Αφγανιστάν είπε ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες απεγκλωβισμού πολιτών για όσο χρειαστεί.

Στο ερώτημα τι αποφασίστηκε στο ΚΥΣΕΑ για την θωράκιση των συνόρων είπε ότι η χώρα μας θα ευθυγραμμίσει τις δράσεις της με την ΕΕ και επίσης έχουμε ζητήσει να καταστεί ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία εργαλειοποίηση της συγκεκριμένης κατάστασης. Είναι σε εγρήγορση οι δυνάμεις αποτροπής, τόνισε. «Η χώρα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσίπας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά για τις δηλώσεις του αθλητή, δεν συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, άλλα υπέρ των μέτρων προστασίας. 

«Είναι σπουδαίος αθλητής αναμφισβήτητες οι αθλητικές ικανότητες και η προσφορά του δια του αθλητισμού στη χώρα, εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα, διότι δεν έχει γνώσεις, σπουδές, ερευνητικό έργο. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν  όσοι τα έχουν σπουδάσει τα έχουν ‘διακονήσει’, σε αυτούς είναι κάλο να ανατρέχουμε».

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τις ικανότητές τους σε άλλους χώρους κάλο θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων. 

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Στην Αυστρία για να κηρύξει την έναρξη forum για την κλιματική κρίση

Οικονόμου: Ο Τσίπρας επιστρατεύει τις φλόγες του λαϊκισμού από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών

Εντός των ημερών οι πρώτες εκταμιεύσεις για Βόρεια Εύβοια – Δεν επιστρέφουν την επιστρεπτέα προκαταβολή οι επιχειρήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:05