search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:16
MENU CLOSE

Ανέστης Βλάχος: Συγκίνηση στην κηδεία του «κακού» του Ελληνικού κινηματογράφου (Photos)

27.08.2021 16:29
kideia_louloudia-new

Από το πρώτο νεκροταφείο σε κλίμα συγκίνησης έγινε η κηδεία του αγαπημένου «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου, ο οποίος πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία έγινε με δημοτική δαπάνη.


Ο Ανέστης Βλάχος είχε υπάρξει άλλωστε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, επί Δημαρχίας Δημήτρη Μπέη, «εισφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην μεταπολιτευτική ζωή της πρωτεύουσας» όπως είχε αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος.

Συντετριμμένα τα παιδιά του, Έλλη και Ηρακλής είπαν το στερνό αντίο στον πατέρα τους, ενώ τον αποχαιρέτισαν και τα εγγόνια του. Το παρόν έδωσε και η ηθοποιός Καίτη Φίνου, καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Έντονα πολιτικοποιημένος στον χώρο της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στη Δράμα το 1934. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου υπήρξε συμμαθητής με τον Κώστα Καζάκο και με άλλους.

Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.


Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Το κορίτσι με τα μαύρα», όπου ερμήνευσε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος» κι από κει και πέρα ερμήνευσε πάντα δεύτερους ρόλους ενσαρκώνοντας συνήθως τον τύπο του «σκληρού» – «κακού».
Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και η κατάσταση της υγείας του είχε χειροτερέψει πάρα πολύ.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Η άνοδος και η πτώση (Photos/videos)

Βάσεις 2021: Αυτές είναι οι σχολές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έκοψε 40.000 μαθητές και δεν έχει περάσει ούτε απ’έξω από ελληνικό Πανεπιστήμιο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:12