search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:23
MENU CLOSE

Οι ανεμβολίαστοι και η πραγματική εικόνα

28.08.2021 10:45
emvolio

Ξεχνώντας, όσο αυτό είναι δυνατόν, πως ο κάθε θάνατος είναι μια συγκλονιστική στιγμή για τους οικείους αυτού που φεύγει και αντιμετωπίζοντας τους θανάτους από τον κορωνοϊό ως αριθμούς στη μακάβρια στατιστική, υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία, η πανδημία εξελίσσεται ως μια ασθένεια που αφορά κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το ελληνικό υπουργείο Υγείας και χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κάνουν τις εκτιμήσεις τους, πάνω από το 90% αυτών που βρίσκονται στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ με Covid είναι ανεμβολίαστοι. Ανάλογο είναι και το ποσοστό των θανάτων.

Αν αυτά τα στοιχεία είναι ακριβή, έχουμε την εντύπωση πως θα υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να πειστούν όσοι ακόμη αρνούνται να εμβολιαστούν από την επιβολή της άμεσης ή έμμεσης υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Για παράδειγμα μια καθημερινή προβολή των ποσοστών εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, καθώς και η προβολή του μακάβριου ποσοστού των θανάτων μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων έχουμε την εντύπωση ότι θα διευκρίνιζε σε πολλούς την πραγματική εικόνα.

Διαβάστε επίσης:

Η γκρίνια του ΚΙΝΑΛ, ο Μπένος και οι περγαμηνές του

Χατζηδάκης: Υπάλληλος του ΕΦΚΑ στην Κέρκυρα δεν τον αναγνώρισε – «Είμαι ο υπουργός, πιστέψτε με»

Η ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη στον Κάρολο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:19