search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:06
MENU CLOSE

Η γκρίνια του ΚΙΝΑΛ, ο Μπένος και οι περγαμηνές του

28.08.2021 10:20
kinall_new

Έξαλλοι είναι με τον Σταύρο Μπένο στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο πρώην υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής στην επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, αλλά δήλωσε κιόλας πως αυτό είναι ό,τι σημαντικότερο έχει κάνει στην ζωή του, «διαγράφοντας» την περίοδο Παπανδρέου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι αρκετοί αυτοί που θυμούνται ότι ο Μπένος, ως δήμαρχος Καλαμάτας, την εποχή που πάλευε για την ανόρθωση της πόλης του μετά τον σεισμό του 1986, είχε στηριχτεί πάρα πολύ από τον Γιώργο Γεννηματά, τη Μελίνα Μερκούρη και τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Από την άλλη όμως η απόφασή του να αναλάβει αμισθί τη θέση που του πρότεινε ο πρωθυπουργός ήταν, για όσους τον ξέρουν, αναμενόμενη, καθώς ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει μια «ρομαντική» άποψη για την πολιτική. Ο ίδιος μάλιστα, μιλώντας στους συνεργάτες του, έλεγε ότι μοναδική του φιλοδοξία είναι να φέρει εις πέρας την τελευταία αυτή αποστολή υπενθυμίζοντας ότι μέχρι τώρα έχει φέρει εις πέρας όλα τα μεγάλα στοιχήματα που έχει αναλάβει.

Το πρώτο μεγάλο έργο για τον πρώην υπουργό ήταν η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας. Το δεύτερο η ίδρυση των ΚΕΠ και το τρίτο το «Διάζωμα», που αποτελεί το τελευταίο του και ιδιαίτερα πετυχημένο εγχείρημα, αφού έχει αναλάβει την αναστήλωση όλων των αρχαίων θεάτρων της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Καύσιμα: «Φωτιά» στην τιμή της βενζίνης – «Κλείδωσε» κοντά στο 1,70 στο Λεκανοπέδιο (Video)

Αλτσχάιμερ: Η διατροφή που φρενάρει τη γήρανση του εγκεφάλου

Ανεμβολίαστοι: Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το κλείσιμο νοσοκομείων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20