search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Ανεμβολίαστοι: Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το κλείσιμο νοσοκομείων

26.08.2021 07:30
nosokomeio-meth-new

Η κυβέρνηση πιέζει με κάθε τρόπο τους ανεμβολίαστους να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο,  καθώς οι ειδικοί επιμένουν ότι το φετινό  φθινόπωρο και ο χειμώνας δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την περσινή χρονιά.

Με βάσει τα στοιχεία που ανακοίνωσε μάλιστα την Τετάρτη η καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνά Λινού, η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η με 16η θέση σε ρυθμό εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αλλά στοιχεία δείχνουν ότι στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης,  βρίσκεται στην 21η θέση.

Προφανώς, τα πράγματα δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά σε αυτό τον τομέα παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις  και τους πανηγυρισμούς  στις αρχές καλοκαιριού. Σήμερα, όλα δείχνουν ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωράει με ρυθμούς χελώνας, ενώ μέσα στο καλοκαίρι υπήρξε τραγική στασιμότητα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο οι ειδικοί επιμένουν ότι το υγειονομικό σύστημα κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω των ανεμβολίαστων γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά θα βρεθεί μπροστά στην επιλογή της να μην ενισχύσει το ΕΣΥ παρά τις εκκλήσεις των ειδικών και όλων των κομμάτων.

Ήδη μέσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα υπάρχουν μεγάλες γκρίνιες για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έσπευσε στις αρχές του καλοκαιριού να ανακοινώσει την συγχώνευση πολλών νοσοκομείων στην επαρχία  ενώ ακόμα δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα του τι θα γίνει με την πανδημία.

Παράλληλα, πολλοί βουλευτές δέχθηκαν την σκληρή κριτική των πολιτών καθώς πλέον θα πρέπει να μετακινούνται σε όμορους νομούς για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υγείας τους.

Πάντως, οι επιστήμονες επιμένουν ότι  το 4ο κύμα είναι το κύμα των ανεμβολίαστων, και επιμένουν ότι θα υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες, που ενδέχεται να οδηγήσουν το υγειονομικό σύστημα σε κατάρρευση.

Ο  διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι  «Η πανδημία έχει αλλάξει εικόνα, έχει γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη, η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει λόγω της διασποράς και δεν αφήνει ούτε τους εμβολιασμένους ούτε τους ανεμβολίαστους».

Και πρόσθεσε: «Φοβάμαι τρομακτική έκρηξη των κρουσμάτων το φθινόπωρο με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας». Σημείωσε ακόμα  ότι «ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι όλη η Ευρώπη θα περάσει δύσκολα λόγω της μετάλλαξης, αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε με πολυπλοκότητες, όλοι να εμβολιαστούμε».

«Το 4ο κύμα είναι το κύμα των ανεμβολίαστων, θα υπάρξουν τραγικές συνέπειες για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα οδηγήσουν σε κατάρρευση το υγειονομικό σύστημα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Μαύρο νερό τρέχει από τις βρύσες (Video)

Κορωνοϊός: Νοσηλεύονται παιδιά και βρέφη

Μετέωρα: «Πόρτα» για την κούκλα «Αμάλ» σύμβολο των προσφύγων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:02