search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:34
MENU CLOSE

Εμβολιασμοί – Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω 3η δόση σε όλους (Video)

25.08.2021 22:27
gkikas-magiorkinis

Στο νέο εμβόλιο κορωνοϊού που έχει ήδη σχεδιάσει η Pfizer και το οποίο στοχεύει στις μεταλλάξεις Α και Δ αναφέρθηκε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα ανανεωμένο εμβόλιο με διαφορετικό αντιγόνο που θα είναι επαναληπτική δόση, του στυλ της γρίπης.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί μια τρίτη επαναληπτική δόση για όλους. «Θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους» είπε στον ΣΚΑΪ.

Πάντως, ανέφερε ότι εκτιμούν πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου. 

«Μπορεί να μας εκπλήξει κι άλλη μετάλλαξη»

Για τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια, υποστήριξε ότι είναι ένα σενάριο καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη. Ωστόσο εκτίμα ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο-8μηνο.

Σε ερώτηση για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, απάντησε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση προς τα πάνω και πως αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι διαχέεται η πανδημία σε μεγαλύτερες ηλικίες.  «Υπάρχει μια ανησυχία με την επιστροφή των εκδρομέων, αλλά είμαι επιφυλακτικός για το πώς θα κινηθεί η πανδημία το επόμενο 15νθημερο» τόνισε.  

Σχολεία: Θα δούμε κρούσματα σε παιδιά

Για το άνοιγμα των σχολείων, επισήμανε ότι έχουμε την εμπειρία πλέον μετά τον Απρίλιο που τα self test λειτούργησαν καλά και ότι από την στιγμή που θα γίνονται 2 τεστ τα μοντέλα προβλέπουν ότι επιδημικότητα θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, υπογράμμισε πως θα δούμε σίγουρα κρούσματα στα παιδιά.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επέκταση και σε άλλους κλάδους ανέφερε πως πρέπει να κινηθεί στο υγειονομικό επάγγελμα και πως στο εξωτερικό- με βάση την εμπειρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο- δεν μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού αν δεν έχει εμβολιαστεί.

Στη συνέχεια, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι δεν μπορεί να νοείται κάποιος γιατρός αν δεν έχει εμβολιαστεί εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος ιατρικής φύσεως. 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε στο πλαίσιο του ιατρικού επαγγέλματος, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ιδίως για τους γιατρούς» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Μαύρο νερό τρέχει από τις βρύσες (Video)

Κορωνοϊός: Νοσηλεύονται παιδιά και βρέφη

Μετέωρα: «Πόρτα» για την κούκλα «Αμάλ» σύμβολο των προσφύγων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:34