search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:31
MENU CLOSE

Αφγανιστάν-πρώην διοικητής ελληνικής δύναμης: Ο διερμηνέας μας έχει ήδη εκτελεστεί

29.08.2021 12:18
stratos_afganistann_new
Μέλη του Ελληνικού Στρατού αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για την Καμπούλ , πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2005. Η Ελλάδα αναλάμβανε τότε τη διοίκηση του αεροδρομίου για τέσσερις μήνες. Φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi

Διερμηνέας με τον οποίον συνεργάστηκαν οι ελληνικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν έχει ήδη εκτελεστεί από τους Ταλιμπάν.

Αυτό υποστήριξε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Κολοκούρης, ο οποίος διετέλεσε δύο φορές διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν.

Μιλώντας στο OPEN, εκτίμησε πως «όλοι οι μεταφραστές και όλοι όσοι συνεργάστηκαν στις εγκαταστάσεις συμμαχίας είναι σίγουρο ότι θα εκτελεστούν εφ’ όσων συλληφθούν. Ο διερμηνέας που είχαμε τότε έχει εκτελεστεί ήδη. Θα έπρεπε ίσως να έχουμε τηρήσει πιο δυναμική στάση στο θέμα αυτό. Δεν θα αναφέρω περισσότερα γιατί θα ενοχλήσω».

Ο ίδιος εκτίμησε πως «οι Ταλιμπάν θα συνεχίσουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας, θα συνεχίσουν να αιματοκυλούν το Αφγανιστάν. Εμείς σαν ελληνική δύναμη και όλες οι χώρες της συμμαχίας, βρεθήκαμε σε ένα στρατόπεδο 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Καμπούλ σε υψόμετρο 1800 μέτρων. Καθημερινά δεχόμασταν επιθέσεις κυρίως τις βραδινές ώρες, αυτό συνέβαινε σε όλα τα στρατόπεδα της συμμαχίας, βομβιστικές επιθέσεις κυρίως από νεαρά άτομα, βομβιστές αυτοκτονίας και το πλέον σύνηθες ναρκοθετήσεις. Τότε ήταν Ταλιμπάν, οι Ταλιμπάν με τον ISIS δεν είχαν τρομακτικές διαφορές».

Τελετή αναχώρησης της ελληνικής δύναμης για το Αφγανιστάν από το στρατόπεδο της Νέας Σάντας στο Κιλκίς
Ημερομηνία: 08/02/2002 – Πηγή: Αρχείο Eurokinissi

Αναφέρθηκε ακόμα στις συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα, λέγοντας πως «παιδιά έτρεχαν πίσω από τα οχήματα και φώναζαν να τους δώσουμε νερό. Σε κάθε οικογένεια αξία έχει το πρώτο παιδί που είναι αγόρι. Παιδάκια 6 με 7 ετών έτρωγαν όπιο».

Διαβάστε επίσης:

Ζαγόρι: Αρκούδα με τα μικρά της «έκοβε βόλτα» στο κέντρο του Δίκορφου (Video)

Τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παρολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η απονομή του αργυρού μεταλλίου στον Κωνσταντινίδη (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15