search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:48
MENU CLOSE

Ελένη Τοπαλούδη: Το μνημείο και η οδός που θα πάρει το όνομά της

01.09.2021 22:32
topaloudi-eleni

Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη θα πάρει η οδός Βασιλέως Γεωργίου, ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Διδυμοτείχου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε από δύο άνδρες τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, όπου σπούδαζε. Καθώς διανύουμε μια περίοδο όπου οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας αυξάνονται ανά… μήνα, η αναγνώριση της Ελένης Τοπαλούδη ως σύμβολο παίζει καταλυτικό ρόλο. Σύμβολο μιας γυναίκας που χτυπήθηκε, βασανίστηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του grtimes.gr.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου στο grtimes.gr, «τώρα ήρθε η στιγμή που επιβαλλόταν να αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη σκληρή υπόθεση που έχει να κάνει με την Ελένη Τοπαλούδη», αλλά και «να την αναγνωρίσουμε ως σύμβολο».

Οι γονείς της Ελένης, «είναι αισιόδοξοι, ότι μέσω αυτής της συμβολικής κίνησης θα μπορέσουν να βοηθηθούν άλλα παιδιά, ώστε να μην πέσουν σε τέτοια παγίδα και να προστατευθούν», αναφέρει ο κ. Χατζηγιαννόγλου.

Να σημειωθεί δε,  ότι σύντομα πρόκειται να τοποθετηθεί και μνημείο της Ελένης Τοπαλούδη μπροστά από το δημαρχείο. Ο δήμος έχει ήδη αρχίσει να επικοινωνεί με καλλιτέχνες ώστε να αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα γίνει το μνημείο, αλλά και τι θα αναπαριστά, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πότε θα κλείνουν τα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων, ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

Κρήτη: Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ανεμβολίαστη γιατρός

Στη δεύτερη φάση δοκιμών το φάρμακο της Pfizer για τον κορωνοϊό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:46