search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Ατομικά μωσαϊκά φορμαρισμένα σε λεμονοστίφτη

02.09.2021 07:30
limon-sikacaginda-cikolatali-mozaik-one-cikan

Το πανεύκολο και αγαπημένο γλύκισμα, σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας λεμονοστίφτης και 15 λεπτά από τον χρόνο σας.

Υλικά για τη συνταγή

350 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ

300 ml γάλα πλήρες

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας κακάο

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την επικάλυψη

100 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Ινδοκάρυδο ή τριμμένα φιστίκια Αιγίνης για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετέ το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε το μίγμα του κακάο πάνω από τα μπισκότα και ανακατέψτε το καλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Κόψτε ένα κομμάτι μεμβράνης και τοποθετήστε το στην κάτω μεριά ενός λεμονοστίφτη, ώστε να μπορείτε εύκολα να φορμάρετε το μωσαϊκό. Γεμίστε την εσοχή με ένα κουτάλι και πιέστε τη γέμιση ελαφρά για να μην αφήσει κενά. Τραβήξτε προσεκτικά τη μεμβράνη, ξεκολλήστε το γλυκό και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μίγμα με τον ίδιο τρόπο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Για την επικάλυψη, βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κάψει αλλά να μην βράσει. Σε ένα μικρό μπολ, σπάστε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε από πάνω την ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια και περιχύστε τα μικρά μωσαϊκά με 1-2 κουταλιές σάλτσας το καθένα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ινδοκάρυδο ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Σικελικές μελιτζανόπιτες καλτσόνε

Κουλουράκια με φρέσκα σύκα της εποχής

Φρέσκο αρωματικό βούτυρο που ταιριάζει παντού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:22