search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:44
MENU CLOSE

Κορκολής: Να διδάσκεται στα ωδεία ο Μίκης Θεοδωράκης

03.09.2021 19:58
stefanos-korkolis

Ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής μίλησε για τον χαμό του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.

«Τα τελευταία χρόνια ήμουν πολύ δίπλα του και μάθαινα μουσική, μάθαινα ζωή από τον Μίκη Θεοδωράκη. Μπορώ να πω ότι στο εξωτερικό τον τιμούν για το συμφωνικό του έργο εξίσου. Ένα έργο συμφωνικό της αξίας των μεγάλων συνθετών όλων των εποχών. Το συμφωνικό του έργο δεν έτυχε ιδιαίτερης αναγνωρισιμότητας στην πατρίδα του» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στ. Κορκολής.

«Ήταν χείμαρρος ο Μίκης Θεοδωράκης. Νομίζω ότι οι παγκόσμιες νότες θα πρέπει να σωπάσουν κι αυτές σήμερα γιατί γέμισε όλο τον πλανήτη με μουσική και ίσως θα ήταν μια κακή αφορμή να διδάσκουν τον Θεοδωράκη στα ωδεία γιατί τα νέα παιδιά είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίσουν ότι είχαμε έναν τόσο τεράστιο συνθέτη σε αυτή τη χώρα» ανέφερε.

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους μας. Ένας τόσο γενναιόδωρος άνθρωπος, μια μεγαλοφυία. Είχαν τύχη όσοι βρίσκονταν κοντά του. Με ρωτούσαν πώς νιώθω όταν είμαι δίπλα του κι έλεγα ότι νιώθω ότι βρίσκομαι δίπλα σε έναν τεράστιο συνθέτη. Είναι αδιανόητο να γνωρίζεις ότι ένας τέτοιος μουσικός ογκόλιθος αφιερώνει τον χρόνο του για να σε διδάξει, να σε αγαπήσει, να σου πει μια γνώμη, να γράψει για σένα πράγματα» είπε o μουσικοσυνθέτης.

Διαβαστε επίσης

Θεοδωράκης – Κατράκης: Έφυγαν την ίδια μέρα με 37 χρόνια διαφορά – Το σπαρακτικό αποχαιρετιστήριο μοιρολόι του Μίκη στον Μάνο (Video)

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη – Η ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη (Photos/Video)

Στην αιωνιότητα ο Μίκης Θεοδωράκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:42