search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:05
MENU CLOSE

Πλεύρης: 6.412 υγειονομικοί σε αναστολή – Επέκταση των κυρώσεων και στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

03.09.2021 20:24
NOSOKOMOA_NEW

Της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών υπεραμύνθηκε από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παραθέτοντας στοιχεία που καταδεικνύουν τη θετικότητά του μέτρου. Ευθεία αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη.

«Είχε αποτέλεσμα η υποχρεωτικότητα; Είχε! Θα το δείτε από τα στοιχεία. Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και τώρα το ποσοστό βρίσκεται στο 87%. Οι αναστολές με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι στις 6.412. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σε αναρρωτικές. Έχουμε ένα ποσοστό που μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το Σύστημα Υγείας» και συμπλήρωσε ότι «στο ΕΚΑΒ έχουν βγει σε αναστολή 500 άτομα εκ των οποίων τα 100 είναι πληρώματα, σε σύνολο 4.000».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τη δυνατότητα που θα έχουν οι υγειονομικοί που βγήκαν σε αναστολή να επιστρέψουν στην εργασία τους ακόμα και αν έχουν κάνει μία δόση και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους μετά.

«Ακριβώς για να μην αιφνιδιάζουμε, αντιστοίχως ιδιώτες γιατροί ανεμβολίαστοι δεν θα παρέχουν υπηρεσίες στις κλινικές και θα έρθει ρύθμιση για το τι κυρώσεις θα έχουν στην εργασία τους. Δεν μπορεί ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει άρρωστο», είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους γιατρούς.

Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραχωρούνται, με την σημερινή τροπολογία, υπηρεσίες του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι σήμερα δεν συζητάμε συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και όταν αυτές θα αποφασιστούν θα γίνουν με ξεχωριστό νομοσχέδιο. Τόνισε ότι εάν, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν ψηφιστούν οι διατάξεις της, θα υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του ΕΣΥ. Παρουσιάζοντας την τροπολογία είπε ότι δίνουν δυνατότητα (για τρεις μήνες) μετακινήσεων και πρόσληψης προσωπικού, για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες (διαγνωστικές εξετάσεις), και δυνατότητα στο ΕΚΑΒ, εάν υπάρξει πρόβλημα, να γίνουν διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Παρέμβαση Πολάκη: «Φέρτε τα αντισώματα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης θέλησε να πάρει τον λόγο και να απαντήσει στον υπουργό Υγείας, και σε μία ευθεία αντιπαράθεση κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι βάζει τους ιδιώτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ ζήτησε να αρθούν οι αναστολές ενώ και πάλι έθεσε το θέμα των φαρμάκων ως εναλλακτική μορφή προστασίας από τον ιό.

«Μιλάμε μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας με πάνω από 8,5 χιλ. νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Το 4ο κύμα είναι προ των πυλών με μετάλλαξη που τα δεδομένα, δείχνουν ότι δεν καλύπτεται (από εμβολιασμό). Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά η επιδημιολογική εικόνα σε λίγο καιρό θα προσομοιάζει με το Ισραήλ που χθες είχε 16.800 κρούσματα και σε αυτό το δεδομένο, αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς και της προσπάθειάς σας, εσείς σε ιδεοληπτική εμμονή ότι για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο βγάζετε σε αναστολή υγειονομικούς που δεν περισσεύει κανένας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Χθες το Ισραήλ είχε 42 θανάτους! Εμείς είχαμε 2.800 περιστατικά, το 10% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι δις εμβολιασμένοι, δεν είναι μικρό ποσοστό κ. Πλεύρη και θα μεγαλώσει και είχαμε 33 θανάτους! Οφείλετε και στα θεραπευτικά όπλα που χρησιμοποιείς. Φέρτε τα αντισώματα, έχουν αποτέλεσμα. Θα καταστεί ενδημικός ο κορωνοϊός και μπορεί να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο».

Διαβάστε επίσης:

Δικαστικό «μπλόκο» για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι – Νέα επιστολή με την οποία ζητούσε να ταφεί στα Χανιά

Μηνύματα οργής προς τον σύζυγο της 54χρονης ανεμβολίαστης που πέθανε από κορωνοϊό

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται κύμα ανατιμήσεων – Όπλο των καταναλωτών ένα …site


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15