search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Ο καιρός σήμερα: Ραγδαία επιδείνωση – Πέφτει η θερμοκρασία (Video)

04.09.2021 08:25
Kairos_new

Αρχικά ο καιρός σήμερα, Σάββατο (4/9) θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Προς το μεσημέρι όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και κεντρικά και βόρεια.

Αυτή η συννεφιά θα φέρει τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, στη Μακεδονία και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Αργά το βράδυ όμως προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, από τα δυτικά και αρχικά από το Ιόνιο, θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά, προσεγγίζοντας το τους 29 στα βόρεια, 31 στα δυτικά, τοπικά 32 στα κεντρικά και 27-30 βαθμούς θα φτάσουν οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες εντάσεως 4-6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-30 βαθμούς, στα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς πιο χαμηλή , με βοριά 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις μέσα στη μέρα, με τοπικές βροχές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-28 και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ.

Την Κυριακή, ένα βαρομετρικό χαμηλό θα μας επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη την ηπειρωτική χώρα, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της ανατολικής Στερεάς και της περιοχής του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται το βράδυ και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια, όπου και θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς και 26-29 στις υπόλοιπες περιοχές, με βόρειο άνεμο 4-6 μποφόρ στα πελάγη.

Διαβάστε επίσης:

Φρουτένιο και αρωματικό κέικ με σύκα και καρύδια

Αφιέρωμα 1821-2021: Η προσάρτηση των Δωδεκανήσων, 1947

Τριγμοί στο εσωτερικό της Ν.Δ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48