search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:42
MENU CLOSE

Φρουτένιο και αρωματικό κέικ με σύκα και καρύδια

04.09.2021 07:30
IMG_7620-1

Πλούσιο και θρεπτικό, το κέικ αυτό μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό ή σνακ και να κάνει την επιστροφή στο σχολείο ή την εργασία πραγματική απόλαυση και το τέλος του καλοκαιριού αξέχαστο.

Υλικά για τη συνταγή

250 γραμμάρια φρέσκα σύκα αράντιστα

60 γραμμάρια καρύδια τεμαχισμένα

220 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

80 γραμμάρια ζάχαρη

3 αυγά μεσαία

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Ζάχαρη

1 σύκο κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Αρχικά πλύντε καλά τα σύκα, αφαιρέστε τις άκρες και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Με ένα μίξερ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Κοσκινίστε μέσα στο μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε τα σύκα σε κομμάτια και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα, να ενσωματωθούν. Αλευροβουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα και ρίξτε μέσα το μίγμα του κέικ. Ισιώστε την επιφάνεια με την πίσω μεριά ενός βρεγμένου κουταλιού και τοποθετήστε μερικές λεπτές φέτες σύκου, αν επιθυμείτε. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο C για περίπου 1 ώρα. Αφήστε το να κρυώσει καλά και σερβίρετέ το κομμένο σε φέτες.

Συμβουλή

Αφράτο και πεντανόστιμο, το κέικ αυτό αποτελεί τη βάση για όλα τα κέικ με τα φρούτα του καλοκαιριού. Μπορείτε αν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση της ζύμης με λίγη κανέλα σε σκόνη και να αντικαταστήσετε τα σύκα με άλλα φρούτα της εποχής που σας αρέσουν.

Διαβάστε επίσης:

Ατομικά μωσαϊκά φορμαρισμένα σε λεμονοστίφτη

Σικελικές μελιτζανόπιτες καλτσόνε

Κουλουράκια με φρέσκα σύκα της εποχής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:42