search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:07
MENU CLOSE

Οδός «Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα

05.09.2021 21:11
mikis_theodorakis_new

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα λάβει οδός της Αθήνας, ενώ μετά από καλλιτεχνικό διαγωνισμό θα στηθεί προτομή του εκλιπόντος μουσουργού σε σημείο της πρωτεύουσας.

Το Συμβούλιο είχε ως θέματα την έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τον Μίκη Θεοδωράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει ότι η σορός του θα φιλοξενηθεί δωρεάν τιμής ένεκεν στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών μέχρι να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις επιθυμίες του, να προκηρύξει ο δήμος καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την προτομή του, να δοθεί το όνομα του σε οδό της Αθήνας και στην κηδεία να παραστούν ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο θάνατος του έχει προκαλέσει οικουμενική συγκίνηση. Έφυγε αφήνοντας πίσω σπουδαία παρακαταθήκη. Αυτό το φως, αυτή η γνώση, είναι η ελευθερία μας», είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης. «Ο Μίκης έζησε σ΄αυτή την πόλη μεγάλο μέρος της ζωής του. Διαδήλωνε στους δρόμους αυτής της πόλης, τραγούδαγε στις πλατείες και τα στάδια της, υπερασπίστηκε με το όπλο στο χέρι αυτή την πόλη και στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής και τον Δεκέμβριο», είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Ελευθέριου Σκιαδά στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Δευτέρα στις 11:30 η ανακοίνωση για το Πολιτικής Προστασίας

Τουρισμός: «Ο Έλληνας είναι ο καλύτερος πελάτης» – «Πλημμύρισαν» εγχώριοι προορισμοί

Μίκης Θεοδωράκης: Οριστικά στον Γαλατά Χανίων η ταφή – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός ως την Τετάρτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:06