search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:58
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: Γιατρός πήρε δείγμα από θετικό ασθενή για να βγάλει πλαστό πιστοποιητικό νόσησης (video)

08.09.2021 12:52
nosokomeio_diadromos

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πιστοποίηση ασθενών με κορωνοϊό με ξένα δείγματα. Στις υποθέσεις «μαϊμού» πιστοποιητικών εμπλέκονται μάλιστα και γιατροί.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή για να εξασφαλίσει ψευδές πιστοποιητικό νόσησης σε ανεμβολίαστο συνάδελφό του, προκειμένου εκείνος να αποφύγει την αναστολή εργασίας.

Όπως αναφέρει το pelop.gr το περιστατικό είναι επιβεβαιωμένο και σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος βρέθηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο, η υπόθεση διερευνάται.

ΕΔΕ για 4 εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τέσσερις εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Πρόκειται για τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο που ομολόγησαν την πράξη τους.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χτεσινή ομιλία του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ ζητώντας να διαταχθεί η ΕΔΕ και να ανασταλλούν τα καθήκοντά τους.

Στο «μικροσκόπιο» Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ παρακλάδια των κυκλωμάτων με πλαστά πιστοποιητικά έχουν εντοπιστεί σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη. Όπως καταγγέλλει η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα δέχονται δεκάδες γιατροί για να εκδώσουν επί πληρωμή πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Έτσι, μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τη γεωγραφική διασπορά, αλλά και τον πραγματικό αριθμό των εικονικών εμβολιασμών, οι οποίοι εντοπίστηκαν αρχικά στον Παλαμά Καρδίτσας, έχοντας κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, από κοινού με τις εισαγγελικές και τις διωκτικές Αρχές.

ΙΣΑ: Δεν γνωρίζουμε καμία καταγγελία για εμπλοκή μελών μας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν έχει καμία καταγγελία για ψευδή πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

Με αφορμή πληροφορίες για εικονικούς εμβολιασμούς και για ψευδώς θετικά rapid test και PCR, ο ΙΣΑ δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια καταγγελία για γιατρούς μέλη του έχει περιέλθει στην αντίληψή του. Στην ανακοίνωση του ΙΣΑ τονίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες απαράδεκτες αξιόποινες πράξεις, θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. «Ο ιατρικός κόσμος έχει αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαθέτει, και βρίσκεται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση Συλλόγου.

Πλεύρης: Εισαγγελέας, πειθαρχικό, διαθεσιμότητα

Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «Τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία». Όπως λέει έχει δώσει εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ «για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 15χρονη κατήγγειλε ζευγάρι ότι την βίασε

Χανιά: Έβαλε GPS στα… άχυρα – Του τα έκλεψαν και τα ξαναβρήκε

Ζωγράφου: Στοιβάζουν 74 μαθητές νηπιαγωγείου σε κοντέινερ! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:58