search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:50
MENU CLOSE

Οι Γερμανοί πολίτες απαντούν αν αγαπούν την Ελλάδα (Video)

13.09.2021 12:10
simaies_new

Τελικά ισχύει ότι οι Γερμανοί διαχρονικά δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι της Ελλάδας ή απλώς πρόκειται για έναν ακόμη αστικό μύθο;

Μήπως, οι Γερμανοί είναι φιλέλληνες τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνίας;

Σύμφωνα μάλιστα με περυσινή μεγάλη δημοσκόπηση της MRB, το 66,3% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για το ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη.

Oι Γερμανοί υπήρξαν σημαντικοί φιλέλληνες και στήριξαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με χρήματα αλλά και με εθελοντές στρατιώτες.

Από τους 1.200 περίπου φιλέλληνες από τη Δύση που πολέμησαν στο πλευρό των επαναστατημένων Ελλήνων, η μεγαλύτερη ομάδα, 377 για την ακρίβεια ήταν Γερμανοί.

Από τότε όμως ακολούθησαν δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και η πρόσφατη οικονομική κρίση που ταλάνισε τις σχέσεις των δυο κρατών….

Απαντήσεις γύρω από τα συγκεκριμένα ερωτήματα επιχείρησε να δώσει μεταξύ άλλων, σε βίντεο που δημοσίευσε η Deutsche Welle τον περασμένο Μάιο με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Γερμανίδα κοινωνική ανθρωπολόγος Γιούτα Λάουτ Μπάκας.

Η Γιούτα Λάουτ Μπάκας έζησε 20 χρόνια στην Αθήνα και εργάστηκε ως ερευνήτρια στην Ακαδημία Αθηνών ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στην Κολωνία.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Έτοιμη η πρώτη αποστολή με πολίτες

IAEA: Επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Ρωσία: Τέσσερις νεκροί μετά από αναγκαστική προσγείωση μικρού αεροσκάφους σε δάσος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:50