search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:51
MENU CLOSE

ΕΣΡ καλεί ΕΡΤ για προβολή fake news

15.09.2021 14:43
fakenews_new

Κυρωτική διαδικασία άρχισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε βάρος της κρατικής ΕΡΤ και του Star για παραβάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.

Η εποπτική αρχή- που δεν φημίζεται για τα ανακλαστικά της- θα εξετάσει υποθέσεις του 2014, του 2016, του 2019 και του 2020.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 (22 Αυγούστου 2019) μπήκε στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ για «ενδεχομένη παράβαση διατάξεων» του ραδιοτηλεοπτικού νομικού πλαισίου που αφορούν σε μετάδοση πληροφοριών χωρίς να έχουν ελεγχθεί.

Επίσης η ΕΡΤ1- με αφορμή το επίμαχο δελτίο- ελέγχεται για μετάδοση ειδήσεων που θα έπρεπε να είναι «αληθείς, ακριβείς και πλήρεις» καθώς και για ενδεχόμενη παραβίαση διατάξεων που αφορούν στην ακρίβεια, την αντικειμενικότητα και την πολυμέρεια των δελτίων ειδήσεων.

Από την άλλη η ΕΡΤ2 ελέγχεται για πιθανή εσφαλμένη σήμανση καταλληλότητας σε προβολές ξένων ταινιών («MIEHEN TYÖ» και «Bachelorette», 9.4.2016) που σχετίζονται με την προστασία των ανήλικων τηλεθεατών, την ευπρέπεια και την καλαισθησία!

Στο μικροσκόπιο της εποπτικής αρχής και το Star

Στο στόχαστρο του Συμβουλίου τέθηκαν εξάλλου η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και «Φώτης και Μαρία» του Star που είχαν βγει στον αέρα του σταθμού το 2020 και το 2014 αντιστοίχως!

Το κανάλι σε ότι αφορά στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη είναι υπόλογο για πιθανή παραβίαση διατάξεων που αφορά σε μετάδοση (11 Νοεμβρίου 2020) ανακριβούς γεγονότος που «ήταν προσβλητικό ( δυσφημιστικό) της προσωπικότητας του ατόμου στο οποίο έγινε αναφορά μέσα από την εκπομπή και επειδή το ρεπορτάζ μεταδόθηκε ως πληροφορία χωρίς να έχει ελεγχθεί.

Εξετάζεται επίσης και για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού που είχε μεταδοθεί στις 16 Ιουλιου 2015 για πιθανή για την ακρίβεια ειδήσεων και πιθανή σύγχυση και πρόκληση πανικού.

Ως και για εκπομπή που πλέον δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του σταθμού θα κληθούν να παρέχουν εξηγήσεις οι υπεύθυνοι του Star.

Το εποπτικό όργανο άνοιξε φάκελο για την εκπομπή «Φώτης και Μαρία» (την θυμάστε;) και πιο συγκεκριμένα για εκείνη που είχε μεταδοθεί στις 3 Οκτωβρίου του 2014. Πριν από επτά χρόνια δηλαδή!

Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς ελέγχεται για το αν έχει παραβεί διατάξεις περί προστασίας της αξίας και της τιμής του ανθρώπου, ποιότητας εκπομπών, ευπρέπεια, προστασίας ανηλίκων και περί προστασίας της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Διαβάστε επίσης:

Game Of Chefs: Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Τετάρτης (Video)

Επίθεση με βιτριόλι: Δημοσιογράφος του Πρωινού «λύγισε» στον αέρα της εκπομπής (Video)

Πέθανε σε ηλικία 45 ετών η δημοσιογράφος Γεωργία Παπαδοπούλου – Το συγκινητικό μήνυμα του συζύγου της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:51