search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Οικονόμου: Στόχος να μην ξανακλείσει η ζωή μας – Οι άνθρωποι της επιστήμης δείχνουν τον δρόμο

16.09.2021 13:34
oikonomou new

Η γενιά της επιστήμης δείχνει τον δρόμο τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εκφράζοντας ικανοποίηση για τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και το διοικητικό προσωπικό στα Πανεπιστήμια.

«Παρακολουθούμε με ικανοποίηση το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητριών καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα πάνω από 73% των φοιτητών μας έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει, ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού στα ΑΕΙ στα μέλη ΔΕΠ και στους διοικητικούς, περίπου στο 87%, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό αφού πηγαίνουμε στο 91%. Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας μας δείχνουν το δρόμο μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα. Η υπευθυνότητά τους αναδεικνύει ότι ζητούν την δια ζώσης επαναλειτουργία των ΑΕΙ και είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε και αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο», είπε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά με την κατάργηση του φόρου γονικής παροχής ανέφερε ότι στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ «εσκεμμένα ξεζούμισε».

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά, τεκμηριωμένα και πειστικά το άλμα ευημερία που επιχειρείται μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών μας. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι υπάρχει όχι μόνο ένα σχέδιο ασφαλούς διέλευσης από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε αλλά και ένα ολιστικό πλάνο αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών με έμφαση στη νεολαία, στη μεσαία τάξη και στο περιβάλλον» είπε.

Επισήμανε ότι η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Απόδειξη ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές» υπογράμμισε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων και μετρητών στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πέρα από την οικονομική τους διάσταση έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση. «Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αύριο, 17 Σεπτεμβρίου, η χώρα μας φιλοξενεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το Med9 πλέον, καθώς η ομάδα των επτά χωρών που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην ομάδα της EUMED, εμπλουτίζεται από φέτος με τη συμμετοχή της Κροατίας και της Σλοβενίας. Έρχεται στην Αθήνα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για να παρακολουθήσει τις εργασίες της Συνόδου. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει κατά την διάρκεια της Συνόδου με τους ηγέτες της Κροατίας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας τις προκλήσεις και τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου. Προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως του Μεταναστευτικού με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Και φυσικά κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η φετινή Σύνοδος Κορυφής του Med9 θα εστιάσει στην κλιματική κρίση, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάγκη κοινής δράσης και συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου προειδοποιεί Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά»

ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή ηγεσίας – Ξεκίνησαν οι ζυμώσεις (Photo)

Οι «αυτοκόλλητοι» Υπουργοί της κυβέρνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:43