search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 08:56
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: Υπήρξε συμφωνία στο EUMED9 για «πακέτο» για τις αυξήσεις στο ρεύμα (Video)

18.09.2021 11:31
Adonis Georgiadis_new

Συγκεκριμένες ενέργειες έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι ηγέτες της EUMED9 ήταν και αυτό, προκειμένου να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, υποστήριξε πως θα πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, σημείωσε πως όσες επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου από το 2019 από 70% και πάνω μέσα στο 2020, θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει.

Επίσης αναφέρθηκε και στην Γεωργιάδης αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, όπως και κάθε τέτοια αναβάθμιση.  

Είπε επίσης πως η αύξηση του τζίρου στην εστίαση η οποία σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

«Θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, λελογισμένα» ανέφερε σχετικά με τη συνέχεια των πακέτων στήριξης.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη: Τι θα ανακοινώσει τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς

Λινού: Φοβόμαστε για τα παιδιά – Στην Αμερική έχουν πεθάνει 500 από κορωνοϊό (Video)

Αχ, αυτοί οι νέοι! – Σοβαρή η κυβερνητική αστοχία με την επιδότηση του «πρώτου ενσήμου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 08:56