search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Δημήτρης Παπανικολάου: Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται όποιος έχει Άσπεργκερ (Video)

18.09.2021 17:07
papanikolaou

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποκαλύψει ότι πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας εξήγησε πως ανακάλυψε ότι βρίσκεται στο αρχικό στάδιο του αυτισμού, μετά την επίσκεψή του σε ειδικό ψυχικής υγείας. «Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας. Όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα», ανέφερε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

 «Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο. Δεν μπορώ να χαλαρώσω, θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι», εξήγησε.

Μιλώντας στην εκπομπή, η σύζυγός του ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια είχε πολλές υπόνοιες ότι ο αγαπημένος της έχει το συγκεκριμένο σύνδρομο, όμως αυτό δεν την τρόμαξε ούτε στιγμή. «Τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση. Μου είπε ότι ο σύζυγός μου μπορεί να είναι στο φάσμα. Δεν φοβήθηκα, όμως, γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια. Στην καθημερινότητα ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του. Τον κουράζει, όταν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός», εξήγησε.

«Η σύζυγός μου πήγε να με προστατέψει»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε πως ένιωσε άνετα να μιλήσει για το σύνδρομο, μόνο όταν γνώρισε ανθρώπους και οικογένειες, που έχουν επίσης διαγνωστεί με αυτό.

«Η σύζυγός μου, η Έλια, πήγε να με προστατέψει μια μέρα πριν το ανακοινώσω δημόσια. Μου εξήγησε ότι μετά δεν υπάρχει επιστροφή» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται όποιος έχει Άσπεργκερ».

Τέλος, ο Δημήτρης Παπανικολάου, αναφέρθηκε στο κλάμα του Νίκου Γκάλη, όταν του μίλησε από κοντά για την ιστορία του.

«Που να ζούσε και ο πατέρας μου, να του πω ότι έκανα τον Γκάλη να κλάψει. Που όταν έπαιζε ο Γκάλης, ο πατέρας μου με σήκωνε να κάνω το τηλεκοντρόλ για να τον δούμε», ανέφερε.

«Ήταν απελευθέρωση για μένα και τον Δημήτρη»

«Τα τελευταία χρόνια είχα αυτή την υποψία ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Έκανα ψυχανάλυση τρία χρόνια. Κάποια στιγμή ο γιατρός γνώρισε και τον Δημήτρη. Και κάποια στιγμή μου είπε ότι μπορεί ο Δημήτρης να είναι στο φάσμα» εξήγησε η Έλια Παπαηλίου, σύζυγος του Δημήτρη Παπανικολόυ.

«Στην καθημερινότητα ο Δημήτρης χρειάζεται αρκετό χρόνο με τον εαυτό του. Δεν είναι πολύ κοινωνικός», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ένιωσε απελευθέρωση και για εκείνη και για τον σύζυγό της, μετά την γνωστοποίηση του ζητήματος.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Τροχαίο δυστύχημα με τρεις νεκρούς

Ζήνα Κουτσελίνη: H «παρατήρηση» στον Γκουντάρα για την κόντρα με τον Βαρθακούρη (Video)

Ανδρέας Μικρούτσικος: Υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:23