search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:04
MENU CLOSE

Ο Καμύ σήμερα…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2195
16-9-2021
18.09.2021 07:00
kami-new

Η ομάδα GAFF, μετά τον επιτυχημένο «Παίκτη» του Φ. Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, επανέρχεται με ένα ακόμη λογοτεχνικό έργο στη σκηνή του θεάτρου 104. «Η Πανούκλα», το αριστουργηματικό αφήγημα του Αλμπέρ Καμύ, πιο επίκαιρο από ποτέ, για λίγες παραστάσεις, από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το έργο

Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο.

Η προσέγγιση της σκηνοθέτιδας Σοφίας Καραγιάννη

«Η προσωπική μου εργασία πάνω στο αλληγορικό και σπουδαίο κείμενο του Α. Καμύ ξεκίνησε πολύ πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Ύστερα από δύο αναβολές της πρεμιέρας του έργου λόγω γενικού λοκντάουν και μέχρι τη σημερινή παράδοση της παράστασης στο κοινό της, ένοιωσα πολλές στιγμές άβολα, αμήχανα, αφού η βιωμένη εμπειρία μάς έκανε αληθινούς μάρτυρες στη φανταστική πόλη που τόσο εύστοχα περιγράφει ο συγγραφέας. Πώς λοιπόν να καμωθούμε ότι κάπου, κάποτε ζήσαμε τα τραγικά γεγονότα που περιγράφει ο Καμύ; Μα αφού τα ζήσαμε. Και οι λέξεις που έπρεπε να πούμε; Μα δεν ήταν λέξεις γραμμένες σ’ ένα χαρτί. Έβγαιναν από τα στόματα όλων μαζί των ανθρώπων που βιώσαν και βιώνουν την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο».

INFO
Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη, Μιχάλης Βραζιτούλης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Παραστάσεις 22, 23, 24, 25, 26 Σεπτεμβρίου και 4, 5, 11, 12 Οκτωβρίου στις 9.00 μ.μ.
Για την είσοδό τους στην παράσταση οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης. Το θέατρο τηρεί όλους τους ισχύοντες κανόνες προστασίας από την εξάπλωση της Covid-19.

Διαβάστε επίσης:

«Καίγονται» στα social media οι Έλληνες – Ενεργοί χρήστες τέσσερις στους πέντε

Κατερίνα Στεφανίδη: Τα «έβαλε» με τους ομοφοβικούς του Twitter για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

efood: Αλλάζει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων – «Freelancer ή διακοπή συνεργασίας» – Σφοδρές αντιδράσεις για την απόφαση της εταιρείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:03