search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:34
MENU CLOSE

efood: Ο Ηλιόπουλος καλεί Οικονόμου και Χατζηδάκη να «σταματήσουν να πουλάνε τρέλα»

20.09.2021 16:42
iliopoulos_new

Ευθύνη στην κυβέρνηση και στον πρόσφατο νόμο για τα εργασιακά συνεχίζει να επιρρίπτει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την «υπόθεση efood».

«Στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές πλατφόρμες» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και επισημαίνει ότι Γιάννης Οικονόμου και Κωστής Χατζηδάκης «καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με το θέμα της efood».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει στα κυβερνητικά στελέχη και σχετική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναφέρθηκε σε «αυτοαπασχολούμενα παιδιά», σημειώνοντας ότι «να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι ούτε “αυτοαπασχολούμενοι” είναι ούτε “παιδιά”. Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα».

Υπογράμμισε, δε, ότι τη στιγμή που σε άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία.

«Εμείς από τη μεριά μας δεσμευόμαστε ότι μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει. Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Κόντρα Κούλογλου-Πολάκη για την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Κορωνοϊός: Αλλάζει η σύνθεση και η εικόνα της Επιτροπής των Ειδικών

Μάκης Βορίδης: Δεν ανέβασε στα Social Media την φωτογραφία από την πολιτογράφηση των Αντετοκούνμπο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:31