search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Στα πόδια της μεσαίας τάξης σφάζονται παλικάρια – Γιατί βρισκόμαστε άτυπα σε προεκλογική περίοδο

20.09.2021 07:30
mesaia_taxi_new

Το δίλημμα των εκλογών και η μεσαία τάξη βρέθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι τόνοι ανάμεσα στις δυο πλευρές ανέβηκαν ακόμα περισσότερο για το ποιος εκπροσωπεί καλύτερα την μεσαία τάξη.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται πιο σίγουρη όταν μιλά γι αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων καθώς η μεσαία τάξη έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2019. Τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν μάλιστα ότι παρά τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και με κάποιες διορθωτικές αλλαγές θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε συνέντευξη του μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και πάλι στην μεσαία τάξη λέγοντας: «Ο κάθε πολίτης, η μεσαία τάξη, η νέα γενιά, η επιχειρηματικότητα, οι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν δουλειά έχουν το δικό τους μερίδιο ανάπτυξης, με δικαιοσύνη. Αυτό ήταν το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή ήταν η πολιτική που εξήγγειλε. Μια πολιτική που στηρίζει την ελληνική κοινωνία και έχει έντονη αναπτυξιακή διάσταση.»

Στην Κουμουνδούρου λένε ωστόσο ότι η κυβερνητική σπουδή να επικαλείται διαρκώς την μεσαία τάξη δείχνει  την αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου να μην παγιωθεί το κακό κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή ανάμεσα στις δυο πλευρές. 

Επισημαίνουν μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο  πρακτορείο Reuters, ότι θα κάνει πράξη τη δέσμευση του που έδωσε πριν από τις εκλογές του 2019. «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας», δήλωσε  ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει με την ανάπτυξη της οικονομίας «και όχι με την υπερφορολόγηση της, την οποία επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να οριοθετήσει την μεσαία τάξη λέγοντας : «Ποια είναι στα αλήθεια αυτή η μεσαία τάξη που ξαφνικά τόσο συγκίνησε εκείνους που λίγα χρόνια πριν, τους έριχναν τα βάρη της χρεοκοπίας και τους έλεγαν “μαζί τα φάγαμε“; 

Είναι μήπως αυτοί που έχουν τόσο μεγάλα κέρδη και ωφελήθηκαν καθόλου από τις φοροελαφρύνσεις στα μερίσματα και στα κέρδη των επιχειρήσεων; Ή είναι αυτοί που έχουν από 800.000 ακίνητη περιουσία να μεταβιβάσουν σε κάθε τους παιδί; Όχι δεν είναι αυτοί.

Αυτοί είναι η τάξη και οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Για τα συμφέροντα των οποίων εργάζεται. Δεν είναι αυτή η μεσαία τάξη. Μεσαία τάξη, είναι οι άνθρωποι που ξυπνάνε το πρωί να πάνε στη δουλειά, στη βιοτεχνία, στο μαγαζί. Είναι αυτοί που ζουν από τον κόπο τους. Είναι ο κορμός της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτούς τους ανθρώπους, όμως, πρωτίστως εξαπάτησε ο κ. Μητσοτάκης το 2019. Τους υποσχέθηκε λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια. Και σήμερα, δυο χρόνια μετά, όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, αλλά έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα.»

Σχολιάζοντας μάλιστα  τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί αυτός  να μιλά για την μεσαία τάξη είπε «είμαι γέννημα-θρέμμα της μεσαίας τάξης. Εάν δεν έχω εγώ δικαίωμα να ομιλώ για τη μεσαία τάξη, που προέρχομαι από αυτή τότε ποιος έχει; Μήπως αυτός που δεν ξέρει πόσο έχει μια φρατζόλα ψωμί ή που δεν έχει ψωνίσει ποτέ σε σούπερ μάρκετ;».

Το σίγουρο είναι ότι η αντιπαράθεση αυτή θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα μέχρι δηλαδή να στηθούν οι κάλπες . Το γεγονός ότι το 2019 η μεσαία τάξη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να εκλεγεί αυτοδύναμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη την κάνει ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων. Γι αυτό άλλωστε η άτυπη προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα επικεντρώνεται γύρω από αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία-εκλογές: Μεγάλη πτώση για το κόμμα Πούτιν, εκτόξευση για τους Κομμουνιστές (Photos)

Ο Πούτιν δεν έχει κινητό τηλέφωνο(!)

Superleague: Ανατροπή με ΟΦΗ-ΑΕΚ – Από 0-3, 3-3 σε λίγα λεπτά! (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:44