search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:41
MENU CLOSE

AUKUS: «Σύνελθε» είπε ο Τζόνσον στον Μακρόν για τα υποβρύχια

22.09.2021 19:48
johnson_new

Συνέχεια στη διαμάχη με επίκεντρο την τριμερή συμφωνία για πυρηνοκίνητα υποβρύχια που συνοδεύει την AUKUS, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί ένα χωριστό συμβόλαιο με τη Γαλλία, φαίνεται να δίνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε στη Γαλλία σήμερα να “συνέλθει” και να κάνει τη χάρη στις συμμάχους ΗΠΑ και Αυστραλία.

Η Γαλλία κατηγόρησε νωρίτερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι τη μαχαίρωσε πισώπλατα και ότι ενεργεί όπως ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ, ενω το Παρίσι ανακάλεσε τους πρεσβευτές του από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Σε δηλώσεις που έκανε μία ημέρα αφότου συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσιγκτον, ο Τζόνσον είπε σε δημοσιογράφους:

«Νομίζω ότι είναι καιρός κάποιοι από τους πιο αγαπημένους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο να «prenez un grip» σχετικά με όλο αυτό, «donnez-moi un break», διότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπουδαίο βήμα προς τη διεθνή ασφάλεια». Ο Τζόνσον μετέφρασε αυτολεξεί στα γαλλικά τις αγγλικές φράσεις ‘get a grip’ (στα ελληνικά, “ξεκόλλα, σύνελθε”) και ‘give me a break’ (“κάνε μου τη χάρη”).

«Πρόκειται για τρεις συμμάχους που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, μένουν ενωμένοι και δημιουργούν μια νέα συμμαχία ανταλλαγής τεχνολογίας», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την παρουσία στην εκδήλωση για το «Σπίτι της Τουρκίας»

Ιταλία: Σάλος με μποξέρ που αγωνίστηκε γεμάτος ναζιστικά τατουάζ (video)

Γκάμπι Πετίτο: Ταυτοποιήθηκε το πτώμα της – Δολοφονία «βλέπει» το FBI – Αναζητείται ο σύντροφός της (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:38