search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:20
MENU CLOSE

AUKUS: Αντίδραση και από τη Γερμανία, ενώ αναμένεται επικοινωνία Μπάιντεν-Μακρόν

21.09.2021 18:36
submarine_new

Συνεχίζονται οι ευρω-αντιδράσεις για την τριμερή συμμαχία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας στην περιοχή του ΙνδοΕιρηνικού.

Σειρά στην… γκρίνια πήρε και η Γερμανία, ο ΥΠΕΞ, της οποίας, Χάικο Μάας, εμφανίστηκε επικριτικός έναντι της συμμαχίας AUKUS, λέγοντας ότι «αυτό που αποφασίστηκε και ο τρόπος με τον οποίο ελήφθη αυτή η απόφαση προκαλεί σύγχυση και είναι απογοητευτική όχι μόνο για τη Γαλλία», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός πριν από την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, ο Μάας έκανε πιο σαφή τη θέση του Βερολίνου έναντι της συμμαχίας, λέγοντας ότι «αυτό που βλέπουμε έκανε πολλά πράγματα δυσκολότερα. Και φοβάμαι ότι θα παραμείνουν δύσκολα για κάποιο διάστημα. Μπορώ να καταλάβω πολύ καλά τον θυμό των Γάλλων φίλων μας», ενώ σημείωσε ότι «δεν βλέπω κάποια νέα σκλήρυνση στη σχέση με τις ΗΠΑ. Αλλά ποτέ δεν είχα αυταπάτες ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Θα πρέπει τώρα να σκεφτεί κανείς στην Ευρώπη πώς να επιτύχει περισσότερη κυριαρχία. Θα εξαρτηθεί τελικά από εμάς στην Ευρώπη, αν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση ή όχι».

Εν τω μεταξύ, πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην -αναμενόμενη- συνομιλία Μπάιντεν με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, με την Ουάσινγκτον να προσπαθεί να κατευνάσει το Παρίσι, το οποίο δεν έκρυψε την οργή του, τόσο γιατί δεν ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία των τριών, όσο και για την ακύρωση του συμβολαίου με την Αυστραλία για τα επιθετικά υποβρύχια.

Διαβάστε επίσης

Γερμανία: Εν ψυχρώ δολοφονία από αρνητή μάσκας

Κύπρος: Αεροσκάφος – «μυστήριο» καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Πάφου (Photos)

Τουρκία: «Χαμός» με το πανάκριβο ρολόι της Εμινέ Ερντογάν (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:18