search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:37
MENU CLOSE

Κύπρος: Αεροσκάφος – «μυστήριο» καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Πάφου (Photos)

21.09.2021 17:27
pafos-screenshot

Ερωτηματικά προκαλεί αεροσκάφος-«μυστήριο» που βρίσκεται καθηλωμένο εδώ και καιρό σε αεροδρόμιο της Πάφου. Πριν από περίπου έναν μήνα, η Αστυνομία της Κύπρου έλαβε εντολή το αεροπλάνο να φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο από μέλη της Δύναμης.

«Η μοναδική εμπλοκή που έχει η Αστυνομία Κύπρου στην υπόθεση είναι η οδηγία που μας δόθηκε  για φρούρηση του αεροπλάνου σε 24ωρη βάση», σχολίασε στο SigmaLive ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Επιπλέον, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, το συγκεκριμένο αεροπλάνο φαίνεται να επιχειρούσε στη Λιβύη μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Από τότε το αεροπλάνο έφθασε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εδώ και περίπου ένα μήνα το σήμα του βρέθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου.

Όπως φαίνεται και παρακάτω στην έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Λιβύη, «η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναγνώρισε ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε στο Αμμάν της Ιορδανίας περί τα τέλη Ιουνίου του 2019 έως τις 11 Ιουλίου του 2019, οπότε η Ιορδανία έδωσε εντολή στον ιδιοκτήτη να αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό. Στις 22 Ιουλίου υποβλήθηκε σχέδιο πτήσης με προορισμό την Κύπρο για το εν λόγω αεροσκάφος. 

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Έχασε σχεδόν 9% εν μέσω ανησυχίας για τα κρυπτονομίσματα

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα ταξίδια στις ΗΠΑ

Γερμανία: «Μαχαιριά» Σόιμπλε στη Μέρκελ για τις κακές επιδόσεις του CDU

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:37