search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:23
MENU CLOSE

Τα 20 πρώτα σε τηλεθέαση προγράμματα της εβδομάδας 13-19 Σεπτεμβρίου

23.09.2021 20:47
kanalia_tv_new

Μια πρώτη ένδειξη για ό,τι ακολουθήσει στην συνέχεια της σεζόν θα πρέπει να θεωρούνται τα ευρήματα της NielsenAudienceMeasurement και με αφορμή τα δεδομένα τηλεθέασης για το δεύτερο επταήμερο της νέας τηλεοπτικής χρονιάς.

Έχει ενδιαφέρον ότι παρά τις καλές καιρικές συνθήκες σημαντική μερίδα τηλεθεατών κάθεται «μέσα»- άντε στο μπαλκόνι- για να παρακολουθήσει τις κυρίως βραδινές προτάσεις των καναλιών.

Το σύστημα με την μετάδοση επεισοδίων μέρα-μέρα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης αποδίδει και καλά μάλιστα- οι μέτρ της βιομηχανίας θεάματος, οι Αμερικανοί το έχουν από δεκαετίες αναγάγει σε επιστήμη η οποία με καθυστέρηση μεγάλη εφαρμόζεται στην χώρα μας- απόδειξη ό,τι πολύ γρήγορα καταγράφεται αριθμός τηλεθεατών στο λεγόμενο primetime που υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια μπροστά στις τηλεοράσεις.

Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην επιλογή καναλιών, όπως ο Alpha και το Mega να επενδύσουν στην ποιοτική μυθοπλασία με θέματα και χαρακτήρες χάρη στα οποία ο τηλεθεατής μπορεί να «συνδεθεί» και να ακολουθήσει πρόσωπα και ιστορίες, την ίδια στιγμή οι σταθμοί «χτίζουν» τηλεθέαση.

Δεν είναι τυχαίο ότι και στην πρώτη εβδομάδα της νέας σεζόν αλλά και στο επόμενο επταήμερο οι περισσότερες (τουλάχιστον οι επτά στις δέκα) θέσεις της λίστας με τα προγράμματα που πέτυχαν υψηλές τηλεθεάσεις ήταν σειρές μυθοπλασίας.

Συγκεκριμένα οι δραματικές «Σασμός» και «Η γη της ελιάς»- το ένα «απέναντι» από το άλλο- του Alpha και του Mega αντιστοίχως, δείχνουν να διαμορφώνουν και να κρατούν εκείνους που επιλέγουν τα επεισόδια τους.

Πρόδηλο είναι ότι τα πάσης φύσεως ριάλιτι «βλέπουν» την πλάτη των τηλεθεατών κάτι που αποτυπώνεται στις αναιμικές τηλεθεάσεις που σημειώνουν.

Ακόμα στο εβδομαδιαίο Top 20 το υποτιθέμενα πολύφερνο για τον Σκάι «Big brother» είναι εξαφανισμένο, τα μαγειρικά «Top Chef» και «Game of Chefs» μοιάζουν να είναι στα «αγνοούμενα» προγράμματα και το «Τhe Bachelor», ριάλιτι προσβολή για την γυναίκα, καρκινοβατεί. Και τα τρία δε, προβάλλονται στο «φιλέτο» του τηλεοπτικού 24ώρου.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι οι παραγωγές μυθοπλασίας οι οποίες είναι προγραμματισμένες νωρίς το βράδυ, όπως οι σειρές «Ήλιος» (ΑΝΤ1) και «Άσε μας ρε μαμά» (Alpha), δείχνουν να καλλιεργούν συνήθεια τηλεθέασης.

Πολλά θα συμβούν και έχουμε να δούμε και από την εβδομάδα που διανύουμε και από τις επόμενες.

Η πρεμιέρα της σειράς «Κομάντα και Δράκοι» (Mega), παραγωγή υψηλής αισθητικής, κέρδισε χθες βράδυ την μάχη των εντυπώσεων.

Από την ερχόμενη Δευτέρα στην τηλεοπτική αρένα, στη μάχη της τηλεθέασης και της διαφήμισης «κατεβαίνουν», το… βαρύ πυροβολικό του ΑΝΤ1, οι «Άγριες μέλισσες», και οι νέες σειρές μυθοπλασίας «Καρτ ποστάλ», «Βαρδιάνος στα σπόρκα» και «Σε ξένα χέρια» της ΕΡΤ, πολλά υποσχόμενες επίσης, η κωμική «Συμπέθεροι απ τα Τίραννα» (Mega), οι νέες προτάσεις «τελευταία ώρα» και «Σ αγαπάω μεν αλλά» του Open.

Διαβάστε επίσης:

Βαριά πρόστιμα του ΕΣΡ σε ραδιόφωνα της περιφέρειας

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Ιωάννας Μαλέσκου – Κατερίνας Καινούργιου σχηματίζεται στον τηλεοπτικό ορίζοντα (Photo)

Ο Τσίπρας, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και οι δημοσκοπήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:20