search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:51
MENU CLOSE

Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: Έφεση από τον καταδικασμένο αστυνομικό – Τι ζητάει

24.09.2021 09:01
georgefloyd

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που καταδικάστηκε σε 22,5 χρόνια κάθειρξη για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ το 2020, άσκησε έφεση χθες Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Τον Απρίλιο ο Σόβιν είχε κριθεί ένοχος από σώμα ενόρκων και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν σε σχέση με τον θάνατο του Φλόιντ, αφού τον Μάο του 2020 ο λευκός πρώην αστυνομικός κράτησε το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν 9 λεπτά. Στις 25 Ιουνίου δικαστής της Μινεσότα καταδίκασε τον Σόβιν σε 22,5 χρόνια κάθειρξη.

Τα έγγραφα για την έφεση κατέθεσε ο ίδιος ο Σόβιν, καθώς όπως δήλωσε δεν εκπροσωπείται πλέον από δικηγόρο και για τον λόγο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να εκδικάσει την έφεσή του αφού καταφέρει να βρει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει.

Μάλιστα ο πρώην αστυνομικός αναφέρει ότι νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο δικηγόρος που ορίστηκε από το κράτος αρνήθηκε να τον εκπροσωπήσει.

Ο Σόβιν αναφέρει 14 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επανεξεταστεί η υπόθεσή του, ανάμεσά τους το γεγονός ότι ο δικαστής δεν δέχθηκε να αλλάξει ο τόπος της διεξαγωγής της δίκης του και ότι δεν ζήτησε να παραμείνουν σε απομόνωση οι ένορκοι το διάστημα που διαρκούσε η δίκη.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Συνελήφθη ο καταλανός αυτονομιστής ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν

Ιταλία: Συνελήφθη ιερέας που έκλεβε το παγκάρι για να κάνει πάρτι οργίων με ναρκωτικά

Ερντογάν: «Βαριές κουβέντες» κατά Μπάιντεν, ούτε βήμα πίσω για τους S-400

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15