search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55
MENU CLOSE

«Βόμβα» Ομπάμα: Φορολογήστε τους πλουσίους και εμένα, αντέχουμε

28.09.2021 16:28
obama_new

Την ώρα που η πολιτική ζωή των ΗΠΑ προετοιμάζεται για τη «σύγκρουση του αιώνα», λόγω του σχεδίου Μπάιντεν για φορολόγηση των πλουσίων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ρίχνει «βόμβα».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία Μπάιντεν, τόνισε ότι οι δισεκατομμυριούχοι πρέπει να βοηθήσουν «πληρώνοντας περισσότερους φόρους». Κατ’ αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον Ομπάμα, θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της φροντίδας των παιδιών και της κλιματικής κρίσης.

Ο Ομπάμα, μάλιστα, δήλωσε στο ABC ότι οι πλούσιοι Αμερικανοί – μαζί και ο ίδιος – μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυξήσεις φόρων για να χρηματοδοτήσουν το φιλόδοξο σχέδιο δαπανών του Τζο Μπάιντεν. «Νομίζω ότι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Μπορούμε να το αντέξουμε. Βάζω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία».

Η περιουσία του Ομπάμα υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2017, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ, κερδίζοντας 65 εκατομμύρια δολάρια και, επίσης, με τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, υπέγραψαν μια συμφωνία με το Netflix που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της υλοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών του, ανακοίνωσε πρόσφατα στο Twitter τα εξής: «Κοιτάξτε, δεν σκοπεύω να τιμωρήσω την επιτυχία κανενός, αλλά οι πλούσιοι απολαμβάνουν πολλά προνόμια σε βάρος της μεσαίας τάξης για πολύ καιρό. Σκοπεύω να περάσω τις μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη που έγιναν ποτέ -και θα πληρώσουν αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή το δίκαιο μερίδιό τους».

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: «Τρολάρισμα» Ερντογάν από Μπαμπατζάν – Νέοι S-400; Οι παλιοί είναι ακόμα στις αποθήκες!

Σουηδία: Έκρηξη σε κτίριο στο Γκέτεμποργκ – 25 τραυματίες (video)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδικάζουμε την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:53