search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:20
MENU CLOSE

YouTube: «Ξηλώνει» τους αρνητές, «μπλόκο» στην παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

29.09.2021 18:35
youtube-logo

Μέτρα για περιορισμό των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης αναφορικά με τα εμβόλια αποφάσισε να λάβει το Youtube.

Η δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο αποφάσισε να «μπλοκάρει» σελίδες και να αφαιρέσει βίντεο αρνητών του κορωνοϊού που προωθούν θεωρίες συνωμοσίας και ψευδείς ειδήσεις περί των εμβολίων.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα ήδη είχε επιβάλει απαγορευτικό σε παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Αποφάσισε όμως να επεκτείνει τον κανόνα κατά των ψευδών ειδήσεων για ολα τα εγκεκριμένα εμβόλια, όπως αυτά κατά της ιλαράς και της ηπατίτιδας Β.

Όπως ανέφερε πρώτη η Washington Post, το YouTube θα επιβάλει φραγή ακόμα και στους λογαριασμούς του πολιτικού  Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου και του «εναλλακτικού θεραπευτή» Τζόζεφ Μέρκολα, οι οποίοι κατηγορούνται από ειδικούς ότι μετέδιδαν ειδήσεις περί επικινδυνότητας των εμβολίων.

Με ανάρτησή του σε εταιρικό ιστολόγιο, ο αντιπρόεδρος του YouTube για θέματα ασφάλειας, Ματ Χάρπιν, δήλωσε πως έως σήμερα η εταιρεία δεν λάμβανε μέτρα για άλλα εμβόλια επειδή εστιαζόταν σε θέματα παραπληροφόρησης για την πανδημία. Η συνεχής όμως άνοδος του αντιεμβολιαστικού κινήματος με αφορμή και τον κορωνοϊό, έφερε αυτή τη νέα «πολιτική» στην πλατφόρμα.

Τον περασμένο χρόνο, το YouTube αφαίρεσε πάνω από 130.000 βίντεο για παραβίαση της πολιτικής στο ζήτημα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του, την εξέδιδε και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς

Το κορίτσι που πνίγεται: Ένα ανατριχιαστικό άγαλμα για την κλιματική αλλαγή (Video)

Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν, μισόλογα για S-400

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33