search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:27
MENU CLOSE

Βασιλακόπουλος: «Παρέλαση μόνο για εμβολιασμένους θεατές και μαθητές με μάσκες»

05.10.2021 09:10
4936944

Στο στόχαστρο του καθηγητή Θεόδωρου Βασιλακόπουλου μπήκε η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.  

«Οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν μόνο με εμβολιασμένους στο κοινό και οι μαθητές να φορούν μάσκες» ανέφερε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μιλώντσας στον ΣΚΑΙ δήλωσε πως «η παρέλαση είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Οποιοδήποτε γεγονός έχει συγχρωτισμό ενέχει κίνδυνο. Έχουν τον ίδιο κίνδυνο με τις διαδηλώσεις. Οι παρελάσεις, όμως, διοργανώνονται από το κράτος».

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε πεί ότι οι παρελάσεις και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου θα γίνουν κανονικά.

Για τους εμβολιασμένους ο κ. Βασιλακόπουλος είπε οτι πρέπει να τους δοθούν κίνητρα, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν τις ίδιες προσβάσεις με τους ανεμβολίαστους.

«Γιατί στην ταβέρνα ένας-δύο μουσικοί δεν μπορούν να παίξουν μουσική, ενώ ένας μεγάλος καλλιτέχνης να κάνει συναυλία και να χορεύουν όλοι όρθιοι», είπε και συμπλήρωσε πως «όταν πάμε στην λογική των οριζόντιων μέτρων, αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί λέει ‘γιατί να εμβολιαστώ».

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση, ο καθηγητής τόνισε ότι όσοι πρέπει να την κάνουν και ειδικά οι ανοσοκατασταλμένοι, να την κάνουν “χθες” και να μην περιμένουν να κλείσουν εξάμηνο.

Επίσης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν συμπέσει με το εμβόλιο της γρίπης.

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με βοριάδες στο Αιγαίο – Ραγδαία επιδείνωση από αύριο (Videos)

Οργή στους επιχειρηματίες και τους πολίτες από τις κυβερνητικές ανακολουθίες στα θέματα της πανδημίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος ακροδεξιός για την επίθεση σε αφισοκολλητές της ΚΝΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18