search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:30
MENU CLOSE

«Ο παλιός είναι αλλιώς αλλά ο νέος είναι ωραίος»

06.10.2021 19:10
tiletheasi-new

Η λάϊκη ρήση «ο παλιός είναι αλλιώς αλλά ο νέος είναι ωραίος» φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή ανάμεσα στις νέες σειρές μυθοπολασίας «Σασμός» και «Η γη της ελιάς» και την άνευ συστάσεων «Άγριες μέλισσες».

Τα μέχρι τώρα στοιχεία  συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι θα είναι η τριάδα κορυφής της σεζόν, που όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Πάντως η σειρά του ΑΝΤ1 παρουσιάζει βαθμιαία υποχώρηση στην τηλεθέασή της, από μέρα σε μέρα.

Το χθεσινό επεισόδιο με τα βασανιστήρια των ηρώων από τα όργανα του φασιστικού καθεστώτος με πρόσχημα την απαλλαγή από τις κατηγορίες που «σχηματίστηκαν» σε βάρος τους παρακολούθησαν 898.000 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί σε 8,7%.

Τη Δευτέρα και έχοντας μεσολαβήσει τριήμερο- η σειρά προβάλλεται Δευτέρα με Πέμπτη- ήταν στο 9,9%, την περασμένη Πέμπτη είχε 10,1% τηλεθέαση και μια μέρα νωρίτερα ο δείκτης της Nielsen είχε πάει στο 10,4%.

Στον αντίποδα οι σειρές του Alpha και του Mega «τσιμπούν» τηλεθέαση με τον «Σασμό» να αυξάνει τη διαφορά και να μοιάζει αμετακίνητος από την πρώτη θέση.

Η τριάδα που αποτελείται από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star, το «Greece Next Top Model» και το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης» είναι αποτελεσματική για το κανάλι, και από ό,τι δείχνουν οι μετρήσεις  προκάλεσε «ρήγμα» στο «μέτωπο» των εκπομπών του Alpha («Άσε μας ρε μαμά», κεντρικό δελτίο, «Σασμός»).

Ο Σκάι εκπροσωπήθηκε με το κεντρικό δελτίο του, μόνον, κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον κατά το προηγούμενο δεκαήμερο με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο κι αυτό χάρη στο «The Voice of Greece».

Τα ριάλιτι ιδίως τα σκληροπυρηνικά  εξακολουθούν να έχουν αναιμικές τηλεθεαματικότητες και συντηρούνται κάπως εκείνα που έχουν μια κάποια σχέση με τη μόδα και με τη λογική ότι το μέσο μερίδιο καθενός από τα συγκεκριμένα είναι πάνω από το μέσο όρο του καναλιού που τα μεταδίδει.

Διαβάστε επίσης:

Η «Ελληνοφρένεια» επιστρέφει στο Mega

Προς νέο ρεκόρ ψήφων για την κατάργηση του «The Bachelor»

«Βαρδιάνος στα σπόρκα»: Ξορκίζοντας την πανδημία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:30