search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 05:00
MENU CLOSE

Η Νιούκαστλ γίνεται πιο πλούσια από Παρί και Σίτι… μαζί: «Περνάει» σε σαουδαραβικό fund για 300 εκατ. δολ.

07.10.2021 18:42
Με τέρμα το …γκάζι κυνηγάει τη Λίβερπουλ - Media

Τις ισορροπίες στην Premier League αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα ετοιμάζεται να αλλάξει η Νιούκαστλ αν ολοκληρωθεί το ντιλ που βρίσκεται «στα σκαριά» με σαουδαραβικό fund.

Κι αυτό γιατί τα νέα αφεντικά θα αλλάξουν το status της ομάδας, καθώς είναι 50 φορές πιο πλούσια από τον Νασέρ Αλ-Κελαΐφι της Παρί Σεν Ζερμέν και 10 από τον Σεΐχη Μανσούρ της Μάντσεστερ Σίτι

Μετά από 18 μήνες διαπραγματεύσεων και νομικών αντιπαραθέσεων η αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νιούκαστλ από το Saudi Arabia’s Public Investment Fund είναι πιο κοντά από ποτέ!

Το fund που ενδιαφέρεται να «κάνει δική του» τη Νιούκαστλ , αναμένεται ν’ αποκτήσει το 80% των μετοχών του συλλόγου, με την μεσάζοντα, Αμάντα Στέιβλι και τα αδέρφια Ρούμπεν να μοιράζονται το υπόλοιπο 20%. Ο νέος πρόεδρος θα είναι ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και το «μεγάλο αφεντικό» θα είναι ο Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν.

Μάλιστα, η περιουσία των νέων ιδιοκτητών του αγγλικού κλαμπ φτάνει στα 320 δισεκατομμύρια λίρες και είναι 10 φορές μεγαλύτερη από τον Σεΐχη Μανσούρ της Σίτι (23,3 δισ.) και 50 φορές μεγαλύτερη από τον Νασέρ Αλ – Κελαΐφι της Παρί Σεν Ζερμέν (6,5 δισ.)!

Τα ακριβά… γούστα του Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Το 2015 ο νεαρός τότε Πρίγκιπας αγόρασε τον Πύργο στη Γαλλία, Chateau Louis XIV, ο οποίος και απλώνεται σε μια έκταση 50.000 στρεμμάτων, ενώ το παλάτι μόνο του είναι 4.645 τετραγωνικά μέτρα. Το υπερπολυτελές οίκημα, περιλαμβάνει ιδιωτικό κινηματογράφο, night club, γήπεδο τένις και σκουός, δύο αίθουσες χορού, δύο εσωτερικές πισίνες και μία εξωτερική, 10 υπνοδωμάτια, αίθουσα κινηματογράφου και θεάτρου, βιβλιοθήκες και κελάρι με περισσότερες από 3.000 φιάλες κρασιού και σαμπάνιας.

Ακόμη, υπό την κατοχή του έχει το πέμπτο πιο ακριβό γιοτ στον κόσμο, Serene Yacht, το οποίο και αξίζει 560 εκατ. δολάρια! Το μήκος του είναι 134 μ., ενώ διαθέτει δύο ελικοδρόμια, ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου, ένα δωμάτιο με γυάλινο πυθμένα για υποβρύχια παρατήρηση, κινηματογράφο κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν πρόκειται να σας πω αν έχω εμβολιαστεί – Είναι ιατρικό απόρρητο (Video)

Κάιρι Ίρβινγκ: Αρνείται να εμβολιαστεί και θα χάνει 381.000 δολάρια για κάθε αγώνα που απουσιάζει

Αντετοκούνμπο: Έδωσε περίπου 3 εκατ. ευρώ για δύο υπερπολυτελείς βίλες στο Costa Navarino (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46